All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”
QH81210

The analyse of possibilities for increase of the level of health beneficial fatty acids in raw milk by targeted farm procedures

Public support

  • Provider

    Ministry of Agriculture

  • Programme

    The Research Program in the Agricultural Sector 2007 - 2012

  • Call for proposals

    VaV pro zemědělský sektor 2 (SMZE2008MZE01)

  • Main participants

  • Contest type

    VS - Public tender

  • Contract ID

    45553/07-15010

Alternative language

  • Project name in Czech

    Analýza možností zvýšení hladiny zdraví prospěšných mastných kyselin v syrovém mléce prostřednictvím cílených chovatelských postupů

  • Annotation in Czech

    Určit faktory ovlivňující zvýšení koncentrace zdravotně významných mastných kyselin v mléce. Navrhnout postupy získání funkční potravinové suroviny. Zpracováním metodiky přispět ke stabilizaci mlékařství a podpořit zdraví spotřebitelů.

Scientific branches

  • R&D category

    AP - Applied research

  • CEP classification - main branch

    GG - Zootechnics

  • CEP - secondary branch

    GH - Nutrition of farm animals

  • CEP - another secondary branch

    GM - Food industry

  • OECD FORD - equivalent branches <br>(according to the <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">converter</a>)

    21101 - Food and beverages<br>40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)<br>40202 - Pets

Completed project evaluation

  • Provider evaluation

    U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)

  • Project results evaluation

    The project aim was to determine factors influencing the increase in the concentration of fatty acids significant for health present in milk and to propose procedures to obtain a functional food ingredient. The preparation of the methodology is to contribute to stabilization in the milk industry and support the consumers? health. The project developed in keeping with the plan.

Solution timeline

  • Realization period - beginning

    Jan 1, 2008

  • Realization period - end

    Dec 31, 2012

  • Project status

    U - Finished project

  • Latest support payment

    Apr 16, 2012

Data delivery to CEP

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Data delivery code

    CEP13-MZE-QH-U/02:2

  • Data delivery date

    Oct 16, 2013

Finance

  • Total approved costs

    5,380 thou. CZK

  • Public financial support

    5,109 thou. CZK

  • Other public sources

    0 thou. CZK

  • Non public and foreign sources

    271 thou. CZK