The analyse of possibilities for increase of the level of health beneficial fatty acids in raw milk by targeted farm procedures
Public support
Provider
Ministry of Agriculture
Programme
The Research Program in the Agricultural Sector 2007 - 2012
Call for proposals
VaV pro zemědělský sektor 2 (SMZE2008MZE01)
Main participants
—
Contest type
VS - Public tender
Contract ID
45553/07-15010
Alternative language
Project name in Czech
Analýza možností zvýšení hladiny zdraví prospěšných mastných kyselin v syrovém mléce prostřednictvím cílených chovatelských postupů
Annotation in Czech
Určit faktory ovlivňující zvýšení koncentrace zdravotně významných mastných kyselin v mléce. Navrhnout postupy získání funkční potravinové suroviny. Zpracováním metodiky přispět ke stabilizaci mlékařství a podpořit zdraví spotřebitelů.
Scientific branches
R&D category
AP - Applied research
CEP classification - main branch
GG - Zootechnics
CEP - secondary branch
GH - Nutrition of farm animals
CEP - another secondary branch
GM - Food industry
OECD FORD - equivalent branches <br>(according to the <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">converter</a>)
21101 - Food and beverages<br>40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)<br>40202 - Pets
Completed project evaluation
Provider evaluation
U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)
Project results evaluation
The project aim was to determine factors influencing the increase in the concentration of fatty acids significant for health present in milk and to propose procedures to obtain a functional food ingredient. The preparation of the methodology is to contribute to stabilization in the milk industry and support the consumers? health. The project developed in keeping with the plan.
Solution timeline
Realization period - beginning
Jan 1, 2008
Realization period - end
Dec 31, 2012
Project status
U - Finished project
Latest support payment
Apr 16, 2012
Data delivery to CEP
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data delivery code
CEP13-MZE-QH-U/02:2
Data delivery date
Oct 16, 2013
Finance
Total approved costs
5,380 thou. CZK
Public financial support
5,109 thou. CZK
Other public sources
0 thou. CZK
Non public and foreign sources
271 thou. CZK