Qualitative and quantitative diagnostics of particles of plant and animal origin in foodstuffs using histochemical or immunohistochemical methods.
Public support
Provider
Ministry of Agriculture
Programme
First-quality and safety nuorishment (National programme of research)
Call for proposals
Kvalitní a bezpečná výživa 2 (SMZE2005NPV02)
Main participants
—
Contest type
VS - Public tender
Contract ID
46793/04-13020
Alternative language
Project name in Czech
Kvalitativní a kvantitativní diagnostika součástí rostlinného a živočišného původu v potravinách pomocí histochemických a imunohistochemických metod
Annotation in Czech
Cílem projektu je vyvinout a ověřit kvalitativní a kvantitativní postupy, založené na histochemických a imunohistochemických metodách, pro identifikaci součástí potravin, zjistit jejich spolehlivost a vhodnost pro využití v praxi.
Scientific branches
R&D category
NV - Nonindustrial research (Applied research excluded Industrial research)
CEP classification - main branch
GM - Food industry
CEP - secondary branch
EC - Immunology
CEP - another secondary branch
JE - Non-nuclear power engineering, energy consumption and utilization
OECD FORD - equivalent branches <br>(according to the <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">converter</a>)
20704 - Energy and fuels<br>21101 - Food and beverages<br>30102 - Immunology
Completed project evaluation
Provider evaluation
U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)
Project results evaluation
The aim of research plan was the preparation of new alternative methods for detecting food adulteration.
Solution timeline
Realization period - beginning
Feb 1, 2005
Realization period - end
Dec 31, 2008
Project status
U - Finished project
Latest support payment
Mar 10, 2008
Data delivery to CEP
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data delivery code
CEP09-MZE-1B-U/04:3
Data delivery date
Nov 4, 2009
Finance
Total approved costs
3,740 thou. CZK
Public financial support
3,740 thou. CZK
Other public sources
0 thou. CZK
Non public and foreign sources
0 thou. CZK