Methods of thermal inactivation of microorganisms in particular foods
Public support
Provider
Ministry of Agriculture
Programme
Using of natural sources (National programme of research)
Call for proposals
Využití přírodních zdrojů 1 (SMZE2004NTP3)
Main participants
—
Contest type
VS - Public tender
Contract ID
5553/04 - 3020
Alternative language
Project name in Czech
Metody tepelné konzervace partikulárních potravin
Annotation in Czech
Předmětem řešení projektu jsou tepelné úpravy partikulárních potravin s cílem inaktivace přítomných mikroorganismů a zárodků organismů za minimalizace změn kvality. K řešení se využívá unikátního pilotního zařízení, které umožňuje aplikaci suchého teplaza podmínek intensivního míchání a stírání teplosměnné plochy.
Scientific branches
R&D category
NV - Nonindustrial research (Applied research excluded Industrial research)
CEP classification - main branch
GM - Food industry
CEP - secondary branch
EE - Microbiology, virology
CEP - another secondary branch
—
OECD FORD - equivalent branches <br>(according to the <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">converter</a>)
10606 - Microbiology<br>10607 - Virology<br>21101 - Food and beverages
Completed project evaluation
Provider evaluation
V - Vynikající výsledky projektu (s mezinárodním významem atd.)
Project results evaluation
The results of project are methods of warm food conservation, technological parametres, prototype of sterillization device and patent.
Solution timeline
Realization period - beginning
May 1, 2004
Realization period - end
Dec 1, 2007
Project status
U - Finished project
Latest support payment
Feb 28, 2007
Data delivery to CEP
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data delivery code
CEP08-MZE-1G-U/04:2
Data delivery date
Jul 24, 2009
Finance
Total approved costs
5,460 thou. CZK
Public financial support
5,460 thou. CZK
Other public sources
0 thou. CZK
Non public and foreign sources
0 thou. CZK