The fate of selected health protecting constitunts during procesing of food plants
Public support
Provider
Ministry of Education, Youth and Sports
Programme
Programme of regional and international cooperation in R&D (National programme of research)
Call for proposals
Regionální a mezinárodní spolupráce ve výzkumu 2 (SMSM2004001P2)
Main participants
—
Contest type
VS - Public tender
Contract ID
1074/2005-32
Alternative language
Project name in Czech
Osud vybraných zdraví prospěšných složek při zpracování potravinových plodin
Annotation in Czech
bioaktivní sloučeniny a předpokládanými pozitivními , protektivními účinky na lidské zdraví
Scientific branches
R&D category
NV - Nonindustrial research (Applied research excluded Industrial research)
CEP classification - main branch
GM - Food industry
CEP - secondary branch
—
CEP - another secondary branch
—
OECD FORD - equivalent branches <br>(according to the <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">converter</a>)
21101 - Food and beverages
Completed project evaluation
Provider evaluation
V - Vynikající výsledky projektu (s mezinárodním významem atd.)
Project results evaluation
Elev.levels of isoflavons in blood plasma+follic.fluid of pigs,blood plasma+milk of cows fed by soya fodder were found.The decr.of xanthohumol accompanied by simult.increase of isoxanthohumol levels as well as form.of 8-prenylnaringenin during beer brew.
Solution timeline
Realization period - beginning
Jan 1, 2005
Realization period - end
Feb 29, 2008
Project status
U - Finished project
Latest support payment
Feb 21, 2008
Data delivery to CEP
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data delivery code
CEP09-MSM-1P-U/01:1
Data delivery date
Jun 25, 2009
Finance
Total approved costs
1,443 thou. CZK
Public financial support
1,443 thou. CZK
Other public sources
0 thou. CZK
Non public and foreign sources
0 thou. CZK