The fate of selected health protecting constitunts during procesing of food plants
Project goals
bioactive compounds and supposed positive protective effects on human health
Keywords
selected health protecting constituntsprocesing of food plantsphytoestrogens
Public support
Provider
Ministry of Education, Youth and Sports
Programme
Programme of regional and international cooperation in R&D (National programme of research)
Call for proposals
Regionální a mezinárodní spolupráce ve výzkumu 2 (SMSM2004001P2)
Main participants
—
Contest type
VS - Public tender
Contract ID
1074/2005-32
Alternative language
Project name in Czech
Osud vybraných zdraví prospěšných složek při zpracování potravinových plodin
Annotation in Czech
bioaktivní sloučeniny a předpokládanými pozitivními , protektivními účinky na lidské zdraví
Scientific branches
Completed project evaluation
Provider evaluation
V - Vynikající výsledky projektu (s mezinárodním významem atd.)
Project results evaluation
Elev.levels of isoflavons in blood plasma+follic.fluid of pigs,blood plasma+milk of cows fed by soya fodder were found.The decr.of xanthohumol accompanied by simult.increase of isoxanthohumol levels as well as form.of 8-prenylnaringenin during beer brew.
Solution timeline
Realization period - beginning
Jan 1, 2005
Realization period - end
Feb 29, 2008
Project status
U - Finished project
Latest support payment
Feb 21, 2008
Data delivery to CEP
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data delivery code
CEP09-MSM-1P-U/01:1
Data delivery date
Jun 25, 2009
Finance
Total approved costs
1,443 thou. CZK
Public financial support
1,443 thou. CZK
Other public sources
0 thou. CZK
Non public and foreign sources
0 thou. CZK
Basic information
Recognised costs
1 443 CZK thou.
Public support
1 443 CZK thou.
100%
Provider
Ministry of Education, Youth and Sports
CEP
GM - Food industry
Solution period
01. 01. 2005 - 29. 02. 2008