Research and development of new non-saturated or still unused lipids of vegetable origin for immunity enhancement.
Public support
Provider
Ministry of Industry and Trade
Programme
Sustainable welfare
Call for proposals
Trvalá prosperita 3 (SMPO20083)
Main participants
—
Contest type
VS - Public tender
Contract ID
2A-3TP1/006
Alternative language
Project name in Czech
Výzkum a vývoj nových nenasycených nebo dosud navyužívaných lipidů rostlinného původu pro zvýšení imunity.
Annotation in Czech
Předmětem výzkumu je Výzkum a vývoj nových nenasycených nebo dosud nevyužívaných lipidů rostlinného původu pro zvýšení imunity. Stěžejními body projektu je výzkum nových nenasycených nebo dosud nevyužívaných lipidů rostlinného původu, zkoumání optimálního získávání a využití lipidů pro přípravu potravinových doplňků stravy pro zvláštní účely a dermatologických výrobků pro zvýšení imunitního systému těla a jejich časovou stabilizaci. Dalším cílem projektu je referenční testování zájmu v tuzemských lokalitách a v podmínkách alespoň jedné země v zahraničí. Poslední etapa projektu je adjustace finálních výrobků pro provozní podmínky, provozní ověření výrobních technologií, registrace a patentová ochrana výrobků technologie a příprava realizace komerčního uplatnění biotechnologií a vývozu do zahraničí.
Scientific branches
R&D category
AP - Applied research
CEP classification - main branch
CC - Organic chemistry
CEP - secondary branch
EC - Immunology
CEP - another secondary branch
—
OECD FORD - equivalent branches <br>(according to the <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">converter</a>)
10401 - Organic chemistry<br>30102 - Immunology
Completed project evaluation
Provider evaluation
U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)
Project results evaluation
Extraction of vitamins, carotenoids and flavonoids from oil of sallow - throw berries into ethanol, but without the separation of individual components. Stabilization of oil by the use of original microencatsulation technology. Food and pharm. products.
Solution timeline
Realization period - beginning
Mar 14, 2008
Realization period - end
Dec 31, 2010
Project status
U - Finished project
Latest support payment
May 28, 2010
Data delivery to CEP
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data delivery code
CEP11-MPO-2A-U/01:1
Data delivery date
Jun 22, 2011
Finance
Total approved costs
36,600 thou. CZK
Public financial support
16,470 thou. CZK
Other public sources
0 thou. CZK
Non public and foreign sources
20,130 thou. CZK