Creation of Selected BAT/BREF for Food Sector.
Public support
Provider
Ministry of Education, Youth and Sports
Programme
Health and quality of life
Call for proposals
Zdravý a kvalitní život 2 (SMSM20082B2)
Main participants
—
Contest type
VS - Public tender
Contract ID
1182/2010-31
Alternative language
Project name in Czech
Stanovení vybraných BAT/BREF pro oblast potravinářských zařízení
Annotation in Czech
Zpracované BAT/BREF s hodnotami limitů emisí různých typů a nároků na spotřebu energie a vody, z pohledu ekonomických možností a maximální integrované ochrany životního prostředí a jejich porovnání se standardy OECD
Scientific branches
R&D category
ZV - Basic research
CEP classification - main branch
GM - Food industry
CEP - secondary branch
DI - Pollution and air control
CEP - another secondary branch
DJ - Pollution and water control
OECD FORD - equivalent branches <br>(according to the <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">converter</a>)
10511 - Environmental sciences (social aspects to be 5.7)<br>21101 - Food and beverages
Completed project evaluation
Provider evaluation
U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)
Project results evaluation
In accordance with the objectives of the project, analysis was conducted on emissions in the food industry, branches of sugar, poultry, meat, milk, soft drinks and malt-beer, allowing to define as BAT/BREF indicators critical control values in terms of CZ. In sub-methodologies are new, user-friendly - tens-pages-manuals - described values??, subjects and sources of emissions to water
Solution timeline
Realization period - beginning
May 1, 2008
Realization period - end
Dec 31, 2011
Project status
U - Finished project
Latest support payment
Feb 25, 2011
Data delivery to CEP
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data delivery code
CEP12-MSM-2B-U/01:1
Data delivery date
Jul 3, 2012
Finance
Total approved costs
6,916 thou. CZK
Public financial support
6,215 thou. CZK
Other public sources
0 thou. CZK
Non public and foreign sources
701 thou. CZK