Polyphenolic compounds in traditional agricultural crops
Project goals
The project will assess the impact of growing conditions (soil, climate, precipitation factors) on changes in nutrients for monitored agricultural crops. It will be evaluated 1) the influence of the variety and growing conditions on the content of compounds with antioxidant effects (the L-ascorbic acid, total polyphenols and anthocyanins) in potato tubers and onion, 2) will be evaluated the effect of growth phase on the content of antioxidant active compounds in onions. Specific outputs will be the articles in refereed journals (estimate for 2012 two articles reviewed and two contributions in scientific journals and conference proceedings, and for 2013 two reviewed articles and three contributions in scientific journals and conference proceedings).
Keywords
Public support
Provider
Ministry of Education, Youth and Sports
Programme
—
Call for proposals
FP6-2002-Mobility-12
Main participants
—
Contest type
RP - Co-financing of EC programme
Contract ID
MSMT-2955/2012-36
Alternative language
Project name in Czech
Polyfenolové sloučeniny v tradičních zemědělských plodinách
Annotation in Czech
Cílem projektu bude posouzení dopadů pěstitelských podmínek (půdní, klimatické, srážkové faktory) na změny výživových látek sledovaných zemědělských plodin. Bude hodnocen 1) vliv odrůdy a podmínek pěstování na obsah látek s antioxidačními účinky (obsah L-askorbové kyseliny, celkových polyfenolů a anthokyanového zbarvení) v hlízách brambor a v cibuli kuchyňské, 2) bude posuzován vliv růstové fáze na obsah uvedených antioxidačně působících látek v cibuli kuchyňské. Konkrétními výstupy budou články v recenzovaných časopisech (předpoklad pro rok 2012 2 články recenzované a 2 příspěvky ve vědeckých časopisech či sbornících a pro rok 2013 2 články recenzované a 3 příspěvky ve vědeckých časopisech či sbornících).
Scientific branches
R&D category
ZV - Basic research
CEP classification - main branch
GM - Food industry
CEP - secondary branch
GC - Plant growing, crop rotation
CEP - another secondary branch
CB - Analytical chemistry, separation
10406 - Analytical chemistry
21101 - Food and beverages
40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)
Completed project evaluation
Provider evaluation
U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)
Project results evaluation
This project is being realized in the framework of the MOBILITY Activity that aims primarily on establishing and strenghtening ties with foreign research institutions. The control of particular outputs is not implemented by the evalution committee, but the correctness of allocated finances and the adequacy of their use are checked.
Solution timeline
Realization period - beginning
Jan 1, 2012
Realization period - end
Dec 31, 2013
Project status
U - Finished project
Latest support payment
Feb 25, 2013
Data delivery to CEP
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data delivery code
CEP14-MSM-7A-U/01:1
Data delivery date
Jun 30, 2014
Finance
Total approved costs
92 thou. CZK
Public financial support
92 thou. CZK
Other public sources
0 thou. CZK
Non public and foreign sources
0 thou. CZK
Basic information
Recognised costs
92 CZK thou.
Public support
92 CZK thou.
100%
Provider
Ministry of Education, Youth and Sports
CEP
GM - Food industry
Solution period
01. 01. 2012 - 31. 12. 2013