All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Volumetric preservation technologies for food quality improvement by retention of sensitive and mitigation of neoformed compounds

Public support

  • Provider

    Ministry of Industry and Trade

  • Programme

  • Call for proposals

  • Main participants

    Regionální potravinářský klastr, z.s.

  • Contest type

    OP - EU Operational Programme

  • Contract ID

    MPO 711/19/61200/2

Alternative language

  • Project name in Czech

    Volumetrické konzervační technologie zvyšování kvality potravin prostřednictvím zachování citlivých a redukce nově vytvořených složek

  • Annotation in Czech

    Projekt napomůže získání hlubšího poznání účinků vysokotlaké pasterace, využití vysoké tlaku a teploty pro sterilizaci a ohmického ohřevu z pohledu vlivu těchto technologií na kvalitu, bezpečnost a senzorickou jakost potravinářských výrobků, hodnocenou na základě řady parametrů, např. struktury potravin, přítomnosti mikroorganismů a spor, enzymatické aktivity a nutričních ukazatelů, procesních kontaminantů, v porovnání s konvenčními technologiemi.

Scientific branches

  • R&D category

    VV - Exeperimental development

  • CEP classification - main branch

    JP - Industrial processes and processing

  • CEP - secondary branch

    GM - Food industry

  • CEP - another secondary branch

  • OECD FORD - equivalent branches <br>(according to the <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">converter</a>)

    20501 - Materials engineering<br>20705 - Remote sensing<br>20706 - Marine engineering, sea vessels<br>20707 - Ocean engineering<br>21101 - Food and beverages

Completed project evaluation

  • Provider evaluation

    U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)

  • Project results evaluation

    The goals of the project were achieved, the indicators were fulfilled. The obtained results regarding HPTS can be of great benefit to food quality and safety. The benefit for partner companies is the development of processes and products and the possibility to participate in new projects. For institutional partners, sustainability is ensured by the continuation of established cooperation.

Solution timeline

  • Realization period - beginning

    Jan 20, 2017

  • Realization period - end

    Dec 31, 2021

  • Project status

    U - Finished project

  • Latest support payment

    Jan 8, 2019

Data delivery to CEP

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Data delivery code

    CEP22-MPO-EG-U

  • Data delivery date

    Jul 14, 2022

Finance

  • Total approved costs

    7,239 thou. CZK

  • Public financial support

    0 thou. CZK

  • Other public sources

    0 thou. CZK

  • Non public and foreign sources

    2,672 thou. CZK