All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Comparision and evaluation of microbiological numeric identification methods.

Public support

  • Provider

    Ministry of Agriculture

  • Programme

  • Call for proposals

  • Main participants

    Výzkumný ústav pro chov skotu, s.r.o.

  • Contest type

  • Contract ID

Alternative language

  • Project name in Czech

    Srovnání mikrobiologických numerických identifikačních metod.

  • Annotation in Czech

    Cílem předkládaného projektu je srovnat a vyhodnotit identifikační metody, používané v bakteriální taxonomii. Předpokládáme srovnání následujících metod : identifikační skóre (Wilcox, Lapage), modální podíl pravděpodobnosti (Dybowski a Franklin), T-index(Boeufgrass et al), relativní pravděpodobnost (Friedmann a MacLowry), taxonomická vzdálenost (Gyllenberg), metoda poloměru taxonu (Sneath), metoda limitu absolutní pravděpodobnosti (Gyllenberg a Niemela). Pro srovnání uvedených metod budou použity frekvenční identifikační matice, vytvořené Českou sbírkou mikroorganismů pro potřeby rutinních identifikací enterobaktérií, nefermentujících baktérií, stafylokoků a mikrokoků, enterokoků a streptokoků, anaerobních baktérií a vibrií. Nebudou tedy použity datové matice údajů jednotlivých kmenů. Pro práci předpokládáme použití třech typů testovaných dat : (1) Tzv. "ideální zástupce" jednotlivých taxonů, získané jednoduchou extrakcí z identifikačních matic, (2) sbírkové kmeny s ověřenou identitou spolu s de

Scientific branches

  • R&D category

  • CEP classification - main branch

    GM - Food industry

  • CEP - secondary branch

  • CEP - another secondary branch

  • OECD FORD - equivalent branches <br>(according to the <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">converter</a>)

    21101 - Food and beverages

Solution timeline

  • Realization period - beginning

    Jan 1, 1996

  • Realization period - end

    Jan 1, 1997

  • Project status

    K - Ending multi-year project

  • Latest support payment

Data delivery to CEP

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Data delivery code

    CEP/1997/MZE/MZE7EP/V/9:7

  • Data delivery date

Finance

  • Total approved costs

    552 thou. CZK

  • Public financial support

    552 thou. CZK

  • Other public sources

    0 thou. CZK

  • Non public and foreign sources

    0 thou. CZK