Fiber- sources and application in food products
Public support
Provider
Ministry of Agriculture
Programme
—
Call for proposals
—
Main participants
Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i.
Contest type
—
Contract ID
—
Alternative language
Project name in Czech
Vláknina- zdroje a využití v potravinářských výrobcích
Annotation in Czech
Konzumace potravin s vysokým podílem vlákniny přispívá k prevenci a léčbě některých chorob zažívacího ústrojí,diabetu a kardiovaskulárních nemocí.Projekt je zaměřen na: -vývoj vlákninových koncentrátů -využití netradičních surovin jako zdroje vlákniny -obohacování potravinářských výrobků vlákninou
Scientific branches
R&D category
—
CEP classification - main branch
GM - Food industry
CEP - secondary branch
FB - Endocrinology, diabetology, metabolism, nutrition
CEP - another secondary branch
—
OECD FORD - equivalent branches <br>(according to the <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">converter</a>)
21101 - Food and beverages<br>30202 - Endocrinology and metabolism (including diabetes, hormones)
Completed project evaluation
Provider evaluation
V - Vynikající výsledky projektu (s mezinárodním významem atd.)
Project results evaluation
Umožní se využití vlákniny, zbývající při výrobě tofu, ze slupek hrachu, brambor, mycelia plísně A. niger a hlíz jakonu ke zvýšení hodnoty potravin ze zdravotního hlediska a pro diabetiky. Umožní rozšířit využití zem. půdy a zpracovatelských kapacit.
Solution timeline
Realization period - beginning
Jan 1, 1996
Realization period - end
Jan 1, 1998
Project status
U - Finished project
Latest support payment
—
Data delivery to CEP
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data delivery code
CEP/1999/MZE/MZE9QA/V/3:5
Data delivery date
—
Finance
Total approved costs
4,521 thou. CZK
Public financial support
4,521 thou. CZK
Other public sources
0 thou. CZK
Non public and foreign sources
0 thou. CZK