All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Identification and quantification of mechanical damage to seeds by a noncontact method.

Public support

  • Provider

    Ministry of Agriculture

  • Programme

  • Call for proposals

  • Main participants

    Česká zemědělská univerzita v Praze

  • Contest type

  • Contract ID

Alternative language

  • Project name in Czech

    Bezkontaktní metoda zjišťování a kvantifikace vnitřního a vnějšího mechanického poškození semen.

  • Annotation in Czech

    Obecně vykazují semena různé druhy poškození. Vnější mechanické poškození se dosud stanovuje dosti pracně. Vnitřní mechanické poškození se detekuje nepřímo a většinou chybí kvantifikace poškození, ačkoliv jeho velikost a příčiny vzniku mají značný vliv na vlastnosti zrna při jeho dalším použití. Proto byla pro určení vnitřního poškození semene předběžně vyzkoušena rentgenografická metoda, kterou je možné získat velmi dobrý obrázek o vnitřním poškození. Mimo to použití metody analýzy obrazu k vyhodnocování získaných rentgenogramů umožňuje částečnou automatizaci zpracování vzorků semene. Proto jedním z cílů navrhovaného projektu je vývoj a ověření nekontaktní fyzikální metody pro identifikaci a kvantifikaci vnitřního mechanického poškození semen. Znalosttohoto poškození umožňuje jinak hodnotit kvalitu semen ve vztahu k jejich dalšímu použití. Mimo to má rychlé a spolehlivé určení vnitřního a vnějšího mechanického poškození semen nezastupitelnou úlohu např. při vývoji pracovních orgánů strojů, kde může

Scientific branches

  • R&D category

  • CEP classification - main branch

    GM - Food industry

  • CEP - secondary branch

  • CEP - another secondary branch

  • OECD FORD - equivalent branches <br>(according to the <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">converter</a>)

    21101 - Food and beverages

Completed project evaluation

  • Provider evaluation

    U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)

  • Project results evaluation

    Programová rada souhlasí s postupem řešení a s dosaženými výsledky.

Solution timeline

  • Realization period - beginning

    Jan 1, 1996

  • Realization period - end

    Jan 1, 1998

  • Project status

    U - Finished project

  • Latest support payment

Data delivery to CEP

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Data delivery code

    CEP/1999/MZE/MZE9QA/V/3:5

  • Data delivery date

Finance

  • Total approved costs

    559 thou. CZK

  • Public financial support

    400 thou. CZK

  • Other public sources

    0 thou. CZK

  • Non public and foreign sources

    0 thou. CZK