All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Czech bio-beer

Public support

  • Provider

    Ministry of Industry and Trade

  • Programme

    TIP

  • Call for proposals

    TIP 3 (SMPO2011/01)

  • Main participants

  • Contest type

    VS - Public tender

  • Contract ID

    FR-TI3/376

Alternative language

  • Project name in Czech

    České biopivo

  • Annotation in Czech

    Předmětem řešení navrhovaného projektu je výroba českého biopiva z tuzemských surovin. Klíčovou etapou projektu bude vypracování zásad ekologického (organického) pěstování chmele v ČR se zaměřením na aplikaci výhradně organických a přírodních hnojiv ve výživě a hnojení a na využití nativních a laboratorně namnožených populací přirozených nepřátel chmele, bioinsekticidů, bioakaricidů a biofungicidů v ochraně chmele proti hospodářsky nejdůležitějším chorobám a škůdcům. V průběhu řešení projektu proběhne přechodné období, jehož výsledkem budou vybrané zemědělské podniky s certifikátem na pěstování biochmele. Výroba biopiva bude realizována ve dvou českých průmyslových pivovarech.

Scientific branches

  • R&D category

    VV - Exeperimental development

  • CEP classification - main branch

    GM - Food industry

  • CEP - secondary branch

    GF - Diseases, pests, weeds and plant protection

  • CEP - another secondary branch

  • OECD FORD - equivalent branches <br>(according to the <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">converter</a>)

    21101 - Food and beverages<br>40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)

Completed project evaluation

  • Provider evaluation

    U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)

  • Project results evaluation

    Methodology of organic hop growing is based on numerous experiments aimed at biological efficiency of predators, organic fungicides and zoocides to control major pests and diseases. Hop trials with fertilizers and hop strengtheners were made as well.

Solution timeline

  • Realization period - beginning

    Apr 1, 2011

  • Realization period - end

    Dec 31, 2013

  • Project status

    U - Finished project

  • Latest support payment

    May 16, 2013

Data delivery to CEP

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Data delivery code

    CEP14-MPO-FR-U/02:2

  • Data delivery date

    Jul 17, 2014

Finance

  • Total approved costs

    12,138 thou. CZK

  • Public financial support

    4,875 thou. CZK

  • Other public sources

    0 thou. CZK

  • Non public and foreign sources

    7,263 thou. CZK