Innovation in the process of hand decorating gingerbread
Public support
Provider
Ministry of Industry and Trade
Programme
—
Call for proposals
SMPO202300001
Main participants
Perník manufaktury Varnsdorf, s.r.o.
Contest type
VS - Public tender
Contract ID
FX05030001_7766
Alternative language
Project name in Czech
Inovace v procesu ručního zdobení perníků
Annotation in Czech
Podstatou předkládaného projektu je inovace postupu ve výrobě ručně malovaných perníkových srdcí. Inovace postupu bude spočívat v nahrazení ručního zdobení perníků novou unikátní patentovanou technologií. V rámci inovace bude využito transferu technologie z vývojového centra v Ohiu v USA, který tuto jedinečnou technologii experimentálně vyvinul a na kterou vlastní 4 US patenty. Hlavním výstupem projektu bude inovovaný proces výroby zdobených perníků. Nová technologie by měla dokázat u zdobeného perníku napodobit ruční práci zdobiček, což je hlavní cíl projektu.
Scientific branches
R&D category
IN - Innovation
OECD FORD - main branch
21101 - Food and beverages
OECD FORD - secondary branch
21101 - Food and beverages
OECD FORD - another secondary branch
—
CEP - equivalent branches <br>(according to the <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">converter</a>)
GM - Food industry
Solution timeline
Realization period - beginning
Jan 1, 2024
Realization period - end
Dec 31, 2024
Project status
J - One year project
Latest support payment
—
Data delivery to CEP
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data delivery code
CEP24-MPO-FX-R
Data delivery date
Feb 9, 2024
Finance
Total approved costs
11,201 thou. CZK
Public financial support
4,669 thou. CZK
Other public sources
0 thou. CZK
Non public and foreign sources
6,532 thou. CZK