Continuous fermentation of alcohol-free beer
Public support
Provider
Czech Science Foundation
Programme
Standard projects
Call for proposals
Standardní projekty 9 (SGA02006GA-ST)
Main participants
—
Contest type
VS - Public tender
Contract ID
104/06/1418
Alternative language
Project name in Czech
Kontinuální kvašení nealkoholického piva
Annotation in Czech
Přes značný pokrok v oblasti biotechnologií a v jejich zavádění do pivovarského procesu, stále výrazně převažuje tradiční vsádkové kvašení nad jeho kontinuální alternativou. Důvody spočívají zejména v inženýrských problémech, nedostatečné kvalitě výrobkua vysokých investičních nákladech kontinuálního procesu. Cílem tohoto projektu je vyvinout ucelenou technologii, která by z hlediska objemové produktivity, kvality výrobku, výrobních nákladů a regulace procesu představovala slibnou alternativu k současným průmyslovým procesům. Dosáhnout by se to mělo (i) optimalizací reaktorového uspořádání (GLR) založeném na podrobném studiu hydrodynamiky reaktoru; (ii) použitím levného nosiče (mláto) připraveného z vedlejšího produktu pivovarství; (iii) stabilní produkcí vysoce kvalitního finálního výrobku pomocí účinného odhadu životaschopnosti imobilizovaných kvasinek a on-line regulací procesu (senzor na měření etanolu). Domníváme se, že kromě pivovarské aplikace bude možné mnohé výsledky výzkumu
Scientific branches
R&D category
ZV - Basic research
CEP classification - main branch
CI - Industrial chemistry and chemical engineering
CEP - secondary branch
—
CEP - another secondary branch
—
OECD FORD - equivalent branches <br>(according to the <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">converter</a>)
20401 - Chemical engineering (plants, products)<br>20402 - Chemical process engineering
Completed project evaluation
Provider evaluation
U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)
Project results evaluation
The goal of the project was to develop an integral technology (lab-scale) for continuous alcohol-free beer production with yeast immobilized on brewery by-product (spent grains) that would outperform the existing limited batch fermentations in terms of v
Solution timeline
Realization period - beginning
Jan 1, 2006
Realization period - end
Dec 31, 2008
Project status
U - Finished project
Latest support payment
Apr 25, 2008
Data delivery to CEP
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data delivery code
CEP09-GA0-GA-U/02:2
Data delivery date
Oct 22, 2009
Finance
Total approved costs
3,089 thou. CZK
Public financial support
3,089 thou. CZK
Other public sources
0 thou. CZK
Non public and foreign sources
0 thou. CZK