All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Influence of Sugar Components on the Conformational Stability of Glycoproteins

Public support

  • Provider

    Czech Science Foundation

  • Programme

    Standard projects

  • Call for proposals

  • Main participants

    Vysoká škola chemicko-technologická v Praze

  • Contest type

  • Contract ID

Alternative language

  • Project name in Czech

    Vliv cukerných komponent na konformační stabilitu glykoproteinů

  • Annotation in Czech

    Vliv cukerné komponenty na vlastnosti glykoproteinů je předmětem mnoha spekulací. Zde chceme hledat odpověď na otázku, zda předpokládaný stabilizační efekt sacharidové části molekuly je obecným jevem. Stabilitu bílkovin chceme sledovat především prostřednictvím jejich tepelné denaturace v roztoku, a to klasickými technikami (cirkulární dichroismus, fluorescenční spektroskopie...), které poskytují obraz o prostorovém uspořádání peptidové části molekuly; pomocí vhodné fluorescenční sondy budeme sledovat knformační změny až dosud opomíjení sacharidové složky. Jako modely glykoproteinů budou sloužit krevní glykoproteiny (orosomukoid, hemopexin, imunoglobuliny), z nichž budou postupně kontrlovaně odštěpovávány sacharidové řetězce; bude použit i opačný postp, totiž sledoování vlivu neenzymové glykosylace, a to zejména u hemoglobinu, jehož glykosilovaná forma je elektrocytech vždy minoritně zastoupena. Výsledkem studie by mělo být hlubší pochopení složitých konformačně - energetických vztahů apoproteinu s

Scientific branches

  • R&D category

  • CEP classification - main branch

    9J - 9

  • CEP - secondary branch

    CE - Biochemistry

  • CEP - another secondary branch

    BO - Biophysics

  • OECD FORD - equivalent branches <br>(according to the <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">converter</a>)

    10608 - Biochemistry and molecular biology<br>10609 - Biochemical research methods<br>10610 - Biophysics

Completed project evaluation

  • Provider evaluation

  • Project results evaluation

    XXX

Solution timeline

  • Realization period - beginning

    Jan 1, 1993

  • Realization period - end

    Jan 1, 1995

  • Project status

    U - Finished project

  • Latest support payment

Data delivery to CEP

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Data delivery code

    CEP/1996/GA0/GA06GA/V/1:1

  • Data delivery date

Finance

  • Total approved costs

    106 thou. CZK

  • Public financial support

    212 thou. CZK

  • Other public sources

    0 thou. CZK

  • Non public and foreign sources

    0 thou. CZK