Rectification of Nutrition of Hens Related to Production and Quality of Eggs
Public support
Provider
Czech Science Foundation
Programme
Standard projects
Call for proposals
—
Main participants
Mendelova univerzita v Brně
Contest type
—
Contract ID
—
Alternative language
Project name in Czech
Usměrňování výživy slepic ve vztahu k produkci a kvalitě vajec
Annotation in Czech
Kvalita skořápky slepičího vejce je významná jak z hlediska biologického (inkubace, mikrobiální kontaminace), tak z hlediska technologie chovu a ekonomiky. Cílem navrhovaného projektu je poznání etiopatogeneze vajec s tenkou skořápkou a to na základě sledování ukazatelů vnitřního prostředí organismu - hladiny makro a mikroelementů v krvi, kostech, vybraných tkáních, skořápce a acidobázické rovnováhy krve. Dále bude vyhodnocována kvalita vajec, s důrazem na pevnost a ultrastrukturu skořápky i histologikástruktura vejcovodu. Tyto parametry budou stanoveny u nosnic, produkujících vejce s různým stupněm poškození vaječné skořápky a srovnány s ukazateli u nosnic, snášejících vejce s normální skořápkou.
Scientific branches
R&D category
—
CEP classification - main branch
9C - 9
CEP - secondary branch
—
CEP - another secondary branch
—
OECD FORD - equivalent branches <br>(according to the <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">converter</a>)
—
Solution timeline
Realization period - beginning
Jan 1, 1994
Realization period - end
Jan 1, 1996
Project status
U - Finished project
Latest support payment
—
Data delivery to CEP
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data delivery code
CEP/1997/GA0/GA07GA/V/9:7
Data delivery date
—
Finance
Total approved costs
1,312 thou. CZK
Public financial support
1,978 thou. CZK
Other public sources
0 thou. CZK
Non public and foreign sources
0 thou. CZK