All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Milk Whey Immunosuppressive Factors: Purification, Characterization, Detection and Study on Mechanism of Action.

Public support

  • Provider

    Czech Science Foundation

  • Programme

    Standard projects

  • Call for proposals

  • Main participants

    Výzkumný ústav veterinárního lékařství, v.v.i.

  • Contest type

  • Contract ID

Alternative language

  • Project name in Czech

    Imunosupresivní faktory mléčné syrovátky, charakterizace, detekce a studium mechanismu působení

  • Annotation in Czech

    Hlavním úkolem tohoto projektu je purifikovat ty faktory mastitidní mléčné syrovátky, které potlačují buněčný růst a působí imunosupresivně. Pro chemickou charakterizaci a studium mechanismu působení bude použit purifikovaný faktor a jeho radioaktivně afluorescenčně značené deriváty. Bude připraveno specifické antisérum proti purifikovanému faktoru. Specifické antisérum bude použito pro přípravu imunoafinitního sorbentu a pro vývoj ELISA metody na kvantifikaci supresivního faktoru v mléce. Přitomnossupresivního faktoru je indikátorem mastitidy a jeho stanovení bude použito pro diagnostiku ranných stadií mastitidy a hodnocení účinnosti terapie. Purifikovaný faktor bude použit při studiu mechanismu inhibice syntézy DNA v lymfocytech různých živoči nýchdruhů a člověka. Zvláštní zřetel bude brán na studium inhibice růstu leukemických buněk.

Scientific branches

  • R&D category

  • CEP classification - main branch

    GM - Food industry

  • CEP - secondary branch

    FM - Hygiene

  • CEP - another secondary branch

  • OECD FORD - equivalent branches <br>(according to the <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">converter</a>)

    21101 - Food and beverages<br>30304 - Public and environmental health

Solution timeline

  • Realization period - beginning

    Jan 1, 1994

  • Realization period - end

    Jan 1, 1996

  • Project status

    U - Finished project

  • Latest support payment

Data delivery to CEP

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Data delivery code

    CEP/1997/GA0/GA07GA/V/9:7

  • Data delivery date

Finance

  • Total approved costs

    596 thou. CZK

  • Public financial support

    880 thou. CZK

  • Other public sources

    0 thou. CZK

  • Non public and foreign sources

    0 thou. CZK