Influence of Sugar Beet Composition on Its Utilization
Public support
Provider
Czech Science Foundation
Programme
Standard projects
Call for proposals
—
Main participants
Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
Contest type
—
Contract ID
—
Alternative language
Project name in Czech
Vliv složení cukrovky na její užití
Annotation in Czech
Projekt je zaměřen na studium složení cukrovky a jeho vlivu na výtěžnost bílého cukru při zpracování řepy v cukrovarech i na její další alternativní užití. Je navržena nová metodika založená na dvoustupňové krystalizaci, těžké šťávy modelující průmyslovýproces. Pro přípravu experimentů a jejich vyhodnocení je vypracován komplexní software pro počítače PC. Návrh metodiky plně odpovídá současnému světovému trendu oborového výzkumu a byl s úspěchem prezentován na významných mezinárodních cukrovarnických vdeckých konferencích v letech l992 a l993. Kromě vyhodnocení matematického vztahu vyjadřující vztah mezi obsahem rozhodujících melasotvorných necukrů v cukrovce a výtěžností bílého cukru, má navržený projekt další významný přínos - ocenění sort cukrovkyhlediska šlechtitelského, volbu nejvhodnější odrůdy v daném rajonu, optimalizaci způsobu výživy cukrovky a vhodnost daného druhu cukrovky pro jiná alternativní užití.
Scientific branches
R&D category
—
CEP classification - main branch
9B - 9
CEP - secondary branch
GM - Food industry
CEP - another secondary branch
—
OECD FORD - equivalent branches <br>(according to the <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">converter</a>)
21101 - Food and beverages
Completed project evaluation
Provider evaluation
—
Project results evaluation
XXX
Solution timeline
Realization period - beginning
Jan 1, 1993
Realization period - end
Jan 1, 1995
Project status
U - Finished project
Latest support payment
—
Data delivery to CEP
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data delivery code
CEP/1996/GA0/GA06GA/V/1:1
Data delivery date
—
Finance
Total approved costs
334 thou. CZK
Public financial support
668 thou. CZK
Other public sources
0 thou. CZK
Non public and foreign sources
0 thou. CZK