All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Influence of Sugar Beet Composition on Its Utilization

Public support

  • Provider

    Czech Science Foundation

  • Programme

    Standard projects

  • Call for proposals

  • Main participants

    Vysoká škola chemicko-technologická v Praze

  • Contest type

  • Contract ID

Alternative language

  • Project name in Czech

    Vliv složení cukrovky na její užití

  • Annotation in Czech

    Projekt je zaměřen na studium složení cukrovky a jeho vlivu na výtěžnost bílého cukru při zpracování řepy v cukrovarech i na její další alternativní užití. Je navržena nová metodika založená na dvoustupňové krystalizaci, těžké šťávy modelující průmyslovýproces. Pro přípravu experimentů a jejich vyhodnocení je vypracován komplexní software pro počítače PC. Návrh metodiky plně odpovídá současnému světovému trendu oborového výzkumu a byl s úspěchem prezentován na významných mezinárodních cukrovarnických vdeckých konferencích v letech l992 a l993. Kromě vyhodnocení matematického vztahu vyjadřující vztah mezi obsahem rozhodujících melasotvorných necukrů v cukrovce a výtěžností bílého cukru, má navržený projekt další významný přínos - ocenění sort cukrovkyhlediska šlechtitelského, volbu nejvhodnější odrůdy v daném rajonu, optimalizaci způsobu výživy cukrovky a vhodnost daného druhu cukrovky pro jiná alternativní užití.

Scientific branches

  • R&D category

  • CEP classification - main branch

    9B - 9

  • CEP - secondary branch

    GM - Food industry

  • CEP - another secondary branch

  • OECD FORD - equivalent branches <br>(according to the <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">converter</a>)

    21101 - Food and beverages

Completed project evaluation

  • Provider evaluation

  • Project results evaluation

    XXX

Solution timeline

  • Realization period - beginning

    Jan 1, 1993

  • Realization period - end

    Jan 1, 1995

  • Project status

    U - Finished project

  • Latest support payment

Data delivery to CEP

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Data delivery code

    CEP/1996/GA0/GA06GA/V/1:1

  • Data delivery date

Finance

  • Total approved costs

    334 thou. CZK

  • Public financial support

    668 thou. CZK

  • Other public sources

    0 thou. CZK

  • Non public and foreign sources

    0 thou. CZK