All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Endogenous and exogenous factors of dormacy of caryposes malting barley

Public support

  • Provider

    Czech Science Foundation

  • Programme

    Standard projects

  • Call for proposals

  • Main participants

    Mendelova univerzita v Brně / Agronomická fakulta

  • Contest type

  • Contract ID

Alternative language

  • Project name in Czech

    Vnitřní a vnější faktory dormance obilek sladovnického ječmene

  • Annotation in Czech

    Vniřní mechanismus dormance (odpočinku) obilek sladovnického ječmene je významným faktorem ovlivňující jejich biologickou i sladovnickou hodnotu. Současné znalosti z fyziologie dormance a klíčení semen nedávají zcela ucelený obraz o vnitřních vztazích, které se uplatňují při dormanci a klíčení i o faktorech, které je ovlivňují. Významnou roli v procesu dormance sehrávají regulátory růstu nativní povahy, zejména auxiny a kyselina abscisová. V grantu uděleném GAČR v letech 1993-1995 byla studována výšeuvedená problematika a byly zjištěny úzké vztahy mezi hladinou endogenních růstových regulátorů v oblikách ječmene jarního, jejich dormancí a energií klíčení. Tyto vztahy byly rovněž experimentálně potvrzeny u izolovaných embryí v podmínkách in vitro. V navrženém projektu budou při studiu dormace ječmene ověřovány hypotézy o možnosti interakce mezi skupinou endogenních fytohormonů a regulátory exogenně aplikovanými s cílem výstupu z dormance i modelová situace navozené dormance pomocí exogenně aplikova

Scientific branches

  • R&D category

  • CEP classification - main branch

    GM - Food industry

  • CEP - secondary branch

    GE - Plant cultivation

  • CEP - another secondary branch

  • OECD FORD - equivalent branches <br>(according to the <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">converter</a>)

    21101 - Food and beverages<br>40105 - Horticulture, viticulture<br>40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)

Completed project evaluation

  • Provider evaluation

    U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)

  • Project results evaluation

    Při posklizňovém dozrávání obilek dvou odrůd sladovnického ječmene byla doložena úroveň obsahu kyseliny abscisové, fenolytických látek, kyseliny indolyl-3-octové a dalších látek, integrita obilek a redoxního potenciálu. Údaje o výsledcích jsou podrobné.

Solution timeline

  • Realization period - beginning

    Jan 1, 1997

  • Realization period - end

    Jan 1, 1999

  • Project status

    U - Finished project

  • Latest support payment

Data delivery to CEP

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Data delivery code

    CEP/2000/GA0/GA00GA/U/6:2

  • Data delivery date

Finance

  • Total approved costs

    2,009 thou. CZK

  • Public financial support

    1,786 thou. CZK

  • Other public sources

    0 thou. CZK

  • Non public and foreign sources

    0 thou. CZK