Development of separation techniques for proteomic research
Public support
Provider
Ministry of Education, Youth and Sports
Programme
KONTAKT
Call for proposals
—
Main participants
—
Contest type
M2 - International cooperation
Contract ID
1484/2009-32
Alternative language
Project name in Czech
Vývoj separačních technik pro proteomický výzkum
Annotation in Czech
Jedna z možností identifikace proteinů je LC(LC)-MS/MS analýza štěpené směsi proteinů. Pro separaci komplexních směsí je klíčové rozlišení chromatografického systému, které je silně ovlivněno vlastnostmi chramatografické kolony. Maďarská skupina připravínanoHPLC kolony s výplní o 1,2 a 1,5 mikrom, které budou aplikovány pro proteomickou analýzu. Dále bude rozvíjena českou skupinou nově vyvinutá metoda kombinující elektroforetické a MS techniky. Tato metoda bude aplikována pro identifikaci proteinů a studium jejich posttranslačních modifikací.
Scientific branches
R&D category
ZV - Basic research
CEP classification - main branch
CB - Analytical chemistry, separation
CEP - secondary branch
—
CEP - another secondary branch
—
OECD FORD - equivalent branches <br>(according to the <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">converter</a>)
10406 - Analytical chemistry
Completed project evaluation
Provider evaluation
U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)
Project results evaluation
A combination of separation methods and mass spectrometry was used for analysis of oligosacharides formed during brewing process and for monitoring of changes of protein profile during malting period.
Solution timeline
Realization period - beginning
Feb 1, 2008
Realization period - end
Dec 31, 2009
Project status
U - Finished project
Latest support payment
Mar 9, 2009
Data delivery to CEP
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data delivery code
CEP10-MSM-ME-U/01:1
Data delivery date
Jun 30, 2010
Finance
Total approved costs
119 thou. CZK
Public financial support
119 thou. CZK
Other public sources
0 thou. CZK
Non public and foreign sources
0 thou. CZK