Functional foods for weight reduction diets
Public support
Provider
Ministry of Education, Youth and Sports
Programme
COST
Call for proposals
—
Main participants
Vysoká škola chemicko-technologická v Praze / Fakulta potravinářské a biochemické technologie
Contest type
VS - Public tender
Contract ID
—
Alternative language
Project name in Czech
Funkční potraviny pro diety se sníženým obsahem energie
Annotation in Czech
Zvýšený příjem energie a z toho plynoucí obezita jsou zdravotním problémem v ČR I v jiných evropských státech. Obsahem projektu je vývoj receptur funkčních potravin s obsahem regulátorů metabolismu a se sníženým obsahem energie. Navrhované projekty budouzkoumány z hlediska výživové hodnoty, obsahu energie, sensorické jakosti a užitných vlastností. Budou uplatněny optimalizační programy.
Scientific branches
R&D category
—
CEP classification - main branch
GM - Food industry
CEP - secondary branch
ED - Physiology
CEP - another secondary branch
CE - Biochemistry
OECD FORD - equivalent branches <br>(according to the <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">converter</a>)
10608 - Biochemistry and molecular biology<br>10609 - Biochemical research methods<br>21101 - Food and beverages<br>30105 - Physiology (including cytology)
Completed project evaluation
Provider evaluation
V - Vynikající výsledky projektu (s mezinárodním významem atd.)
Project results evaluation
Vliv obohacení potravin lipofilními vitaminy (tokoferoly, karoteny) na stabilitu rostlinného oleje a jeho směsí s bílkovinami a polysacharidy. Uplatnění olejů se sníženým obsahem polyenových mastných kyselin pro výrobu potravin.
Solution timeline
Realization period - beginning
Jan 1, 1998
Realization period - end
Jan 1, 2003
Project status
U - Finished project
Latest support payment
—
Data delivery to CEP
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data delivery code
CEP/2004/MSM/MSM4OC/U/N/2:1
Data delivery date
Jun 16, 2004
Finance
Total approved costs
2,545 thou. CZK
Public financial support
1,275 thou. CZK
Other public sources
0 thou. CZK
Non public and foreign sources
1,275 thou. CZK