All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Functional foods for weight reduction diets

Public support

  • Provider

    Ministry of Education, Youth and Sports

  • Programme

    COST

  • Call for proposals

  • Main participants

    Vysoká škola chemicko-technologická v Praze / Fakulta potravinářské a biochemické technologie

  • Contest type

    VS - Public tender

  • Contract ID

Alternative language

  • Project name in Czech

    Funkční potraviny pro diety se sníženým obsahem energie

  • Annotation in Czech

    Zvýšený příjem energie a z toho plynoucí obezita jsou zdravotním problémem v ČR I v jiných evropských státech. Obsahem projektu je vývoj receptur funkčních potravin s obsahem regulátorů metabolismu a se sníženým obsahem energie. Navrhované projekty budouzkoumány z hlediska výživové hodnoty, obsahu energie, sensorické jakosti a užitných vlastností. Budou uplatněny optimalizační programy.

Scientific branches

  • R&D category

  • CEP classification - main branch

    GM - Food industry

  • CEP - secondary branch

    ED - Physiology

  • CEP - another secondary branch

    CE - Biochemistry

  • OECD FORD - equivalent branches <br>(according to the <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">converter</a>)

    10608 - Biochemistry and molecular biology<br>10609 - Biochemical research methods<br>21101 - Food and beverages<br>30105 - Physiology (including cytology)

Completed project evaluation

  • Provider evaluation

    V - Vynikající výsledky projektu (s mezinárodním významem atd.)

  • Project results evaluation

    Vliv obohacení potravin lipofilními vitaminy (tokoferoly, karoteny) na stabilitu rostlinného oleje a jeho směsí s bílkovinami a polysacharidy. Uplatnění olejů se sníženým obsahem polyenových mastných kyselin pro výrobu potravin.

Solution timeline

  • Realization period - beginning

    Jan 1, 1998

  • Realization period - end

    Jan 1, 2003

  • Project status

    U - Finished project

  • Latest support payment

Data delivery to CEP

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Data delivery code

    CEP/2004/MSM/MSM4OC/U/N/2:1

  • Data delivery date

    Jun 16, 2004

Finance

  • Total approved costs

    2,545 thou. CZK

  • Public financial support

    1,275 thou. CZK

  • Other public sources

    0 thou. CZK

  • Non public and foreign sources

    1,275 thou. CZK