RELATIONSHIPS BETWEEN PREFERENCES AND DYNAMIC SENSORY PERCEPTION OF TASTE AND FLAVOUR
Public support
Provider
Ministry of Education, Youth and Sports
Programme
COST
Call for proposals
COST 2 (SMSM200232004)
Main participants
—
Contest type
VS - Public tender
Contract ID
—
Alternative language
Project name in Czech
Vztah mezi preferencí a dynamickým senzorickým vnímáním chuti a vůně
Annotation in Czech
Projekt je zaměřen na sledování vztahů mezi dílčími deskriptory jimiž jsou chutě mezi sebou a vztahy mezi chutí a vůní. Bude použita metoda časového profilu a porovnána s tradičními senzorickými metodami.
Scientific branches
R&D category
NV - Nonindustrial research (Applied research excluded Industrial research)
CEP classification - main branch
GM - Food industry
CEP - secondary branch
—
CEP - another secondary branch
—
OECD FORD - equivalent branches <br>(according to the <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">converter</a>)
21101 - Food and beverages
Completed project evaluation
Provider evaluation
V - Vynikající výsledky projektu (s mezinárodním významem atd.)
Project results evaluation
Perception of Czech population to bitter taste of 6-n propylthiouracil, study of evaluation of fettiness of milk, addition of color. Kind of starch on sensory perception of strawbery flavor, testing of some new sensory methods.
Solution timeline
Realization period - beginning
Jan 1, 2002
Realization period - end
Jan 1, 2006
Project status
U - Finished project
Latest support payment
—
Data delivery to CEP
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data delivery code
CEP07-MSM-OC-U/01:1
Data delivery date
May 31, 2007
Finance
Total approved costs
1,813 thou. CZK
Public financial support
1,225 thou. CZK
Other public sources
0 thou. CZK
Non public and foreign sources
588 thou. CZK