All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Conditions of biogenic amines formation in selected foods

Public support

  • Provider

    Ministry of Education, Youth and Sports

  • Programme

    COST

  • Call for proposals

    COST 2 (SMSM200232004)

  • Main participants

  • Contest type

    VS - Public tender

  • Contract ID

Alternative language

  • Project name in Czech

    Podmínky tvorby biogenních aminů ve vybraných potravinách

  • Annotation in Czech

    Bude studována tvorba biogenních aminů v potravinách typických pro Českou republiku. Cílem bude posoudit zátěž biogenními aminy přijímanými v potravinách a využít aminů jako indikátorů rozkladu vybraných druhů potravin, zvláště u rybího masa a sýrů. Proj, ekt přispěje k harmonizaci potravinových norem v rámci EU. V základním výzkumu přispěje k poznání dynamiky rozkladných procesů v potravinách., ,

Scientific branches

  • R&D category

    NV - Nonindustrial research (Applied research excluded Industrial research)

  • CEP classification - main branch

    GM - Food industry

  • CEP - secondary branch

    DN - Environmental impact on health

  • CEP - another secondary branch

  • OECD FORD - equivalent branches <br>(according to the <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">converter</a>)

    21101 - Food and beverages<br>30304 - Public and environmental health

Completed project evaluation

  • Provider evaluation

    U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)

  • Project results evaluation

    There has been solved question relating to occurence of biogenic amines in fish products and their changes during storage a kitchen preparation of pork meat and liver.

Solution timeline

  • Realization period - beginning

    Jan 1, 2002

  • Realization period - end

    Jan 1, 2006

  • Project status

    U - Finished project

  • Latest support payment

Data delivery to CEP

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Data delivery code

    CEP07-MSM-OC-U/01:1

  • Data delivery date

    May 31, 2007

Finance

  • Total approved costs

    2,193 thou. CZK

  • Public financial support

    1,310 thou. CZK

  • Other public sources

    0 thou. CZK

  • Non public and foreign sources

    883 thou. CZK