Interaction of food matrix with small ligands influencing flavour and texture
Public support
Provider
Ministry of Education, Youth and Sports
Programme
COST
Call for proposals
—
Main participants
Vysoká škola chemicko-technologická v Praze / Celoškolské pracoviště
Contest type
—
Contract ID
—
Alternative language
Project name in Czech
Interakce potravní matrice s malými ligandy ovlivňujícími aroma a texturu
Annotation in Czech
Projekt se zabývá studiem interakcí mezi potravinami (jejich makromolekulárními složkami, bílkovinami a polysacharidy) a nízkomolekulrními organickými sloučeninami (ligandy), především vonnými a chuťovými látkami, které ovlivňují jednak texturu, jednak chuť, vůni (aroma) potravin. Je studována zejména metodika vhodn ke studiu uvedených interakcí (senzorická analýza, fyzikálně-chemické a chemické metody). Cílem je hodnocení stávajících metod a vývoj nových, jejich ověření a optimalizace. Projekt je konkrétně zaměřen hlavně na studium metod senzorické analýzy (profilové metody, časová intenzita vjemů), vývoj nových senzorických a instrumentálních metod (v modelových systémech a v reálných potravinách) a studium souvislostí mezi senzorickými a instrumentálními daty s použitím
Scientific branches
R&D category
—
CEP classification - main branch
GM - Food industry
CEP - secondary branch
CB - Analytical chemistry, separation
CEP - another secondary branch
CE - Biochemistry
OECD FORD - equivalent branches <br>(according to the <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">converter</a>)
10406 - Analytical chemistry<br>10608 - Biochemistry and molecular biology<br>10609 - Biochemical research methods<br>21101 - Food and beverages
Completed project evaluation
Provider evaluation
U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)
Project results evaluation
Závěrečná zpráva
Solution timeline
Realization period - beginning
Jan 1, 1999
Realization period - end
Jan 1, 1999
Project status
U - Finished project
Latest support payment
—
Data delivery to CEP
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data delivery code
CEP/2000/MSM/MSM0OC/U/2:3
Data delivery date
—
Finance
Total approved costs
2,050 thou. CZK
Public financial support
1,700 thou. CZK
Other public sources
0 thou. CZK
Non public and foreign sources
0 thou. CZK