All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”
QE0186

Decontamination of surface of meat and vegetables

Public support

  • Provider

    Ministry of Agriculture

  • Programme

    Scheme III

  • Call for proposals

    SMZE2000III

  • Main participants

    Vysoká škola chemicko-technologická v Praze / Fakulta potravinářské a biochemické technologie<br>Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i.

  • Contest type

    VS - Public tender

  • Contract ID

Alternative language

  • Project name in Czech

    Dekontaminace povrchu masa a zeleniny

  • Annotation in Czech

    Bude řešena technologie ošetření povrchu vybraných druhů masa a zeleniny za účelem jeho dekontaminace od přirozeně se vyskytujících mikroorganismů i od organismů cíleně nanesených na povrch vzorků. Tak bude hodnocena účinnost zásahu, který bude prováděnjako kombinace ošetření povrchu tryskající tlakovou parou s následným vakuovým chlazením a osušením a nanesením resp. nástřikem roztoku kyseliny mléčné případně dalších přípravků vhodných k snížení mikrobiální populace na povrchu ošetřovaných vzorků. Bude hodnocena kvalita povrchu, výše tepelného záhřevu povrchu a budou provedeny zkoušky skladovatelnosti ošetřených komodit.

Scientific branches

  • R&D category

  • CEP classification - main branch

    GM - Food industry

  • CEP - secondary branch

    JP - Industrial processes and processing

  • CEP - another secondary branch

  • OECD FORD - equivalent branches <br>(according to the <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">converter</a>)

    20501 - Materials engineering<br>20705 - Remote sensing<br>20706 - Marine engineering, sea vessels<br>20707 - Ocean engineering<br>21101 - Food and beverages

Completed project evaluation

  • Provider evaluation

    V - Vynikající výsledky projektu (s mezinárodním významem atd.)

  • Project results evaluation

    Průběh řešení i výsledky projektu plně odpovídají zadání projektu. Projekt přináší kvalitní, v praxi dobře využitelné výsledky.

Solution timeline

  • Realization period - beginning

    Jan 1, 2000

  • Realization period - end

    Jan 1, 2003

  • Project status

    U - Finished project

  • Latest support payment

Data delivery to CEP

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Data delivery code

    CEP/2004/MZE/MZE4QE/U/N/5:1

  • Data delivery date

    Sep 6, 2004

Finance

  • Total approved costs

    3,300 thou. CZK

  • Public financial support

    2,630 thou. CZK

  • Other public sources

    0 thou. CZK

  • Non public and foreign sources

    814 thou. CZK