All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Technological processes and composition of dairy products enabling extension of shelf-life, enhancing of safety or enhancing of nutrition and health benefits by means of bioactive compounds naturally occurring in foods

Public support

  • Provider

    Ministry of Agriculture

  • Programme

    Comprehensive sustainable systems in agriculture 2012 ? 2018 ?CSS?

  • Call for proposals

    Komplexní zemědělské systémy 1 (SMZE2012MZE01)

  • Main participants

    Mendelova univerzita v Brně / Agronomická fakulta<br>Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o.

  • Contest type

    VS - Public tender

  • Contract ID

    46321/2012-MZE-17012

Alternative language

  • Project name in Czech

    Technologické postupy a složení mléčných výrobků umožňující prodloužení údržnosti, zvýšení bezpečnosti nebo zvýšení nutričních a zdravotních benefitů prostřednictvím bioaktivních látek přirozeně se vyskytujících v potravinách

  • Annotation in Czech

    Nalézt bezpečné a zdravotně prospěšné zdroje bioaktivních látek mikrobiálního nebo rostlinného původu, které vykazují antimikrobiální vlastnosti, ověřit jejich účinnost a navrhnout receptury a technologické postupy výroby mléčných výrobků se sníženou mikrobiologickou rizikovostí

Scientific branches

  • R&D category

    AP - Applied research

  • CEP classification - main branch

    GM - Food industry

  • CEP - secondary branch

    EE - Microbiology, virology

  • CEP - another secondary branch

  • OECD FORD - equivalent branches <br>(according to the <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">converter</a>)

    10606 - Microbiology<br>10607 - Virology<br>21101 - Food and beverages

Completed project evaluation

  • Provider evaluation

    U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)

  • Project results evaluation

    The aim of the project was to find safe and health promoting sources of microbial or plant-based bioactive substances that have antimicrobial properties, to verify their efficacy and to design recipes and technological procedures for producing dairy products with reduced microbiological risk. The project aims were met, the results were delivered in accordance with the plan.

Solution timeline

  • Realization period - beginning

    Apr 1, 2012

  • Realization period - end

    Dec 31, 2016

  • Project status

    U - Finished project

  • Latest support payment

    Mar 10, 2016

Data delivery to CEP

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Data delivery code

    CEP17-MZE-QJ-U/09:1

  • Data delivery date

    Jun 30, 2017

Finance

  • Total approved costs

    10,683 thou. CZK

  • Public financial support

    7,873 thou. CZK

  • Other public sources

    0 thou. CZK

  • Non public and foreign sources

    2,810 thou. CZK