All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The gentle method of conservation thermally labile substances of hops

Public support

  • Provider

    Ministry of Agriculture

  • Programme

    Comprehensive sustainable systems in agriculture 2012 ? 2018 ?CSS?

  • Call for proposals

    Komplexní zemědělské systémy 3 (SMZE2015MZE01)

  • Main participants

    Agrospol Velká Bystřice s.r.o.<br>Česká zemědělská univerzita v Praze / Technická fakulta<br>Chmelařský institut s.r.o.<br>CHMELAŘSTVÍ, družstvo Žatec<br>RAKOCHMEL s.r.o.

  • Contest type

    VS - Public tender

  • Contract ID

    88-2015-17012

Alternative language

  • Project name in Czech

    Šetrný způsob konzervace pivovarských a dalších cenných látek chmele

  • Annotation in Czech

    Cílem projektu je předat koncovému uživateli – chmelařským a zpracovatelským podnikům - komplexně inovovaný proces sušení na stávajících pásových a komorových sušárnách s důrazem na zajištění zvýšení jejich účinnosti, inovaci současné klimatizace a snížení energetické náročnosti při sušení chmele a dále zcela novou koncepci nízkoteplotního sušení speciálních odrůd chmele v komorové sušárně. Detailně se jedná o etapy: - analýza stávajícího stavu sušení, klimatizace a stabilizace chmele v pásových a komorových sušárnách, - vypracování metodiky hodnocení kvalitativních znaků sušeného chmele se zaměřením na změny Stránka 7 z 64 obsahu a složení tepelně labilních látek, - navržení a realizace konstrukční úprav sušáren chmele pro zvýšení kvality produktu a snížení energetické náročnosti, - navržení a realizace technických úprav pásových sušáren a navazující technologie s inovací klasické klimatizace, - navržení a realizace automatizace operací a kontinuálního měření stability a řízení sušicího procesu chmele, - navržení technologické linky nového šetrného sušení chmele pro uchování původního složení chmele. – novou komplexně ověřenou technologii šetrného sušení chmele zajišťující uchování tepelně labilních látek. Nejrychlejší a nejefektivnější předání výsledků projektu do praxe bude prostřednictvím dalších příjemců zapojených do projektu. Výsledky projektu budou chmelařským a zpracovatelským podnikům předány bezplatně formou workshopů, článků v odborných časopisech, ověřených a certifikovaných metodik a periodických a závěrečné zprávy projektu.

Scientific branches

  • R&D category

    AP - Applied research

  • CEP classification - main branch

    GB - Agricultural machines and construction

  • CEP - secondary branch

    GC - Plant growing, crop rotation

  • CEP - another secondary branch

    GM - Food industry

  • OECD FORD - equivalent branches <br>(according to the <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">converter</a>)

    20102 - Construction engineering, Municipal and structural engineering<br>20302 - Applied mechanics<br>21101 - Food and beverages<br>40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)

Completed project evaluation

  • Provider evaluation

    S - Nesplněno zadání, bylo přistoupeno k sankčním ustanovením smlouvy

  • Project results evaluation

    The researchers planned a total of 21 results from the form of wokshops, proven technology, utility model, industrial design, articles in impacted or professional periodicals, pilot plant and patent. Due to the fact that the result of the patent type was not delivered by the end of the project implementation (at the time of the inspection, only the application was submitted), the contractual conditions were not fulfilled. For this reason, a complaint was sent to the relevant FI.

Solution timeline

  • Realization period - beginning

    Apr 1, 2015

  • Realization period - end

    Dec 31, 2018

  • Project status

    U - Finished project

  • Latest support payment

    Apr 12, 2018

Data delivery to CEP

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Data delivery code

    CEP19-MZE-QJ-U/02:1

  • Data delivery date

    Jun 26, 2019

Finance

  • Total approved costs

    17,999 thou. CZK

  • Public financial support

    16,181 thou. CZK

  • Other public sources

    0 thou. CZK

  • Non public and foreign sources

    1,818 thou. CZK