All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Production and complex gentle processing of flaxseed and its application in new functional foods

Public support

  • Provider

    Ministry of Agriculture

  • Programme

    Comprehensive sustainable systems in agriculture 2012 ? 2018 ?CSS?

  • Call for proposals

    Komplexní zemědělské systémy 3 (SMZE2015MZE01)

  • Main participants

    Agritec Plant Research s.r.o.<br>Vysoká škola chemicko-technologická v Praze / Fakulta potravinářské a biochemické technologie<br>Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o.<br>Walramcom s.r.o.<br>Zemědělská agentura, s.r.o.

  • Contest type

    VS - Public tender

  • Contract ID

    101-2015-17012

Alternative language

  • Project name in Czech

    Produkce a komplexní šetrné zpracování lněného semene a jeho aplikace do nových funkčních potravin

  • Annotation in Czech

    Cílem projektu je: - zavedení pěstitelských technologií olejného lnu do ekologického režimu pěstování - optimalizace šetrného zpracování lněného semene na olej a lněnou vlákninu - vývoj nových funkčních potravin se zvýšeným obsahem n-3 mastných kyselin a vlákniny - vývoj nových funkčních potravin s využitím synergického účinku lněných produktů a probiotických mikrooganismů

Scientific branches

  • R&D category

    AP - Applied research

  • CEP classification - main branch

    GM - Food industry

  • CEP - secondary branch

    GC - Plant growing, crop rotation

  • CEP - another secondary branch

  • OECD FORD - equivalent branches <br>(according to the <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">converter</a>)

    21101 - Food and beverages<br>40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)

Completed project evaluation

  • Provider evaluation

    U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)

  • Project results evaluation

    The results of project investigation are exhaustive at all levels of project investigation. The growing methods include all the selected flax varieties. The analyses of raw materials have been carried out with the requested nutrition specification. The specific results have been reflected also in the final meat and bakery products.

Solution timeline

  • Realization period - beginning

    Apr 1, 2015

  • Realization period - end

    Dec 31, 2018

  • Project status

    U - Finished project

  • Latest support payment

    Apr 26, 2018

Data delivery to CEP

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Data delivery code

    CEP19-MZE-QJ-U/01:1

  • Data delivery date

    Jun 25, 2019

Finance

  • Total approved costs

    16,169 thou. CZK

  • Public financial support

    14,521 thou. CZK

  • Other public sources

    0 thou. CZK

  • Non public and foreign sources

    1,648 thou. CZK