Fermented dairy products and cheeses for the health nutrition of people, manufacturing technological processes and evaluation methods with the emphasis on the high microbiological safety and improved nutrition parameters
Public support
Provider
Ministry of Agriculture
Programme
Comprehensive sustainable systems in agriculture 2012 ? 2018 ?CSS?
Call for proposals
Komplexní zemědělské systémy 3 (SMZE2015MZE01)
Main participants
Ústav živočišné fyziologie a genetiky AV ČR, v. v. i.<br>Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o.<br>Výzkumný ústav veterinárního lékařství, v.v.i.
Contest type
VS - Public tender
Contract ID
95-2015-17012
Alternative language
Project name in Czech
Fermentované mléčné výrobky a sýry pro zdravou výživu obyvatel, technologické postupy jejich výroby a metody hodnocení s důrazem na vysokou mikrobiologickou bezpečnost a zlepšené nutriční parametry
Annotation in Czech
Navrhnout, optimalizovat a zavést bezpečné a spolehlivé technologie výroby fermentovaných mléčných výrobků a sýrů s vysokou nutriční hodnotou.
Scientific branches
R&D category
AP - Applied research
CEP classification - main branch
GM - Food industry
CEP - secondary branch
EE - Microbiology, virology
CEP - another secondary branch
—
OECD FORD - equivalent branches <br>(according to the <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">converter</a>)
10606 - Microbiology<br>10607 - Virology<br>21101 - Food and beverages
Completed project evaluation
Provider evaluation
U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)
Project results evaluation
The number of achieved results correspond the set out plan, they are of good quality and applicable in practice. The changes of planned results have been approved. The number of results exceeds the plan.
Solution timeline
Realization period - beginning
Apr 1, 2015
Realization period - end
Dec 31, 2018
Project status
U - Finished project
Latest support payment
Apr 12, 2018
Data delivery to CEP
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data delivery code
CEP19-MZE-QJ-U/01:1
Data delivery date
Jun 25, 2019
Finance
Total approved costs
14,342 thou. CZK
Public financial support
12,101 thou. CZK
Other public sources
0 thou. CZK
Non public and foreign sources
2,241 thou. CZK