All
All

What are you looking for?

All
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The potential of applying of organic production and local production in the sustainable public catering

Project goals

The main goal is the mapping of capacities within the framework of agricultural production in regions and the needs of institutional catering facilities from the point of view of the implementation of local production and organic production. Part of the mapping will be the refinement of the identification of the main barriers to the development of the use of organic products and local production, subsequently methodologies will be created for the basic target groups (public catering, farmers and processors, founders) and a summary document serving as a support for measures at the level of the Ministry of agriculture and current interdepartmental activities. Another output is an analysis of existing communication tools between farmers and public catering facilities and serie of workshops.

Keywords

Institutional cateringsustainabilityorganic productsshort supply chainsregionality

Public support

  • Provider

    Ministry of Agriculture

  • Programme

  • Call for proposals

    SMZE2024MZE01

  • Main participants

    Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích / Fakulta zemědělská a technologická

  • Contest type

    VS - Public tender

  • Contract ID

    QL24020332 - Smlouva o poskytnutí podpory

Alternative language

  • Project name in Czech

    Potenciál uplatnění bioprodukce a místní produkce v rámci udržitelného veřejného stravování

  • Annotation in Czech

    Hlavním cílem projektu je zmapování kapacit v rámci zemědělské produkce v jednotlivých regionech a zároveň potřeb účelových stravovacích zařízení z pohledu zařazení místní produkce a bioprodukce. Součástí mapování bude zpřesnění identifikace hlavních bariér pro rozvoj uplatnění bioproduktů a místní produkce v účelových stravovacích zařízeních, následně budou vytvořeny metodiky pro základní cílové skupiny (stravovací zařízení, zemědělci a zpracovatelé, zřizovatelé) a sumarizační dokument sloužící jako opora pro opatření na úrovni MZe a současných meziresortních aktivit. Dalším výstupem je analýza stávajících komunikačních nástrojů mezi zemědělci a zpracovateli a stravovacími zařízeními (zejména softwarová řešení) a následná série workshopů pro hlavní cílové skupiny a relevantní aktéry.

Scientific branches

  • R&D category

    VV - Exeperimental development

  • OECD FORD - main branch

    40101 - Agriculture

  • OECD FORD - secondary branch

    50202 - Applied Economics, Econometrics

  • OECD FORD - another secondary branch

    30308 - Nutrition, Dietetics

  • AH - Economics
    FP - Other medical fields
    GA - Agricultural economics
    GD - Fertilization, irrigation, soil treatment

Solution timeline

  • Realization period - beginning

    Mar 1, 2024

  • Realization period - end

    Dec 31, 2026

  • Project status

    B - Running multi-year project

  • Latest support payment

    Mar 20, 2024

Data delivery to CEP

  • Confidentiality

    C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.

  • Data delivery code

    CEP25-MZE-QL-R

  • Data delivery date

    Feb 17, 2025

Finance

  • Total approved costs

    9,479 thou. CZK

  • Public financial support

    9,479 thou. CZK

  • Other public sources

    0 thou. CZK

  • Non public and foreign sources

    0 thou. CZK