All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Development of analytical methods for the enhancing the effectivity of raw material and process control of Czech malting and brewing

Public support

  • Provider

    Technology Agency of the Czech Republic

  • Programme

    Programme for funding of applied research ZETA

  • Call for proposals

    ZETA 2 (STA02018TJ020)

  • Main participants

    Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s.

  • Contest type

    VS - Public tender

  • Contract ID

    TJ02000296 - Smlouva o poskytnutí podpory

Alternative language

  • Project name in Czech

    Vývoj analytických metod pro zvýšení efektivity surovinové a procesní kontroly českého sladařství a pivovarství

  • Annotation in Czech

    Cílem projektu je vývoj a aplikace analytických metod, které zvýší efektivitu surovinové a procesní kontroly v oblasti sladařství a pivovarství, s reálným přesahem mimo uvedené obory. V projektu jsou koncipovány tři výzkumné směry; 1) Surovinové a procesní kontaminanty, 2) odrůdová čistota ječmene/sladu, 3) diagnostika anaerobních bakterií. Spojujícím prvkem je význam a kvalita surovin a hotového piva jako důležitého prvku hospodářství a exportního artiklu. Vyvinuty budou metody pro stanovení látek definovaných souhrným pojmem ATNC (apparent total nitroso compounds) a pesticidů. Vyvinuta bude metoda pro spolehlivé stanovení odrůdové čistoty sladu. Vyvinut bude kit na kultivační bázi, pro diagnostiku kontaminant pivovarské výroby, s aplikací i v oblasti environmentálního inženýrství.

Scientific branches

  • R&D category

    AP - Applied research

  • OECD FORD - main branch

    21101 - Food and beverages

  • OECD FORD - secondary branch

    10406 - Analytical chemistry

  • OECD FORD - another secondary branch

    40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology

  • CEP - equivalent branches <br>(according to the <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">converter</a>)

    CB - Analytical chemistry, separation<br>EI - Biotechnology and bionics<br>GM - Food industry

Completed project evaluation

  • Provider evaluation

    U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)

  • Project results evaluation

    These are preliminary data, the project evaluation hasn´t proceeded yet.

Solution timeline

  • Realization period - beginning

    Jun 1, 2019

  • Realization period - end

    May 31, 2021

  • Project status

    U - Finished project

  • Latest support payment

    Feb 28, 2021

Data delivery to CEP

  • Confidentiality

    C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.

  • Data delivery code

    CEP22-TA0-TJ-U

  • Data delivery date

    Jun 30, 2022

Finance

  • Total approved costs

    6,146 thou. CZK

  • Public financial support

    4,961 thou. CZK

  • Other public sources

    0 thou. CZK

  • Non public and foreign sources

    1,173 thou. CZK