Development of analytical methods for the enhancing the effectivity of raw material and process control of Czech malting and brewing
Public support
Provider
Technology Agency of the Czech Republic
Programme
Programme for funding of applied research ZETA
Call for proposals
ZETA 2 (STA02018TJ020)
Main participants
Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s.
Contest type
VS - Public tender
Contract ID
TJ02000296 - Smlouva o poskytnutí podpory
Alternative language
Project name in Czech
Vývoj analytických metod pro zvýšení efektivity surovinové a procesní kontroly českého sladařství a pivovarství
Annotation in Czech
Cílem projektu je vývoj a aplikace analytických metod, které zvýší efektivitu surovinové a procesní kontroly v oblasti sladařství a pivovarství, s reálným přesahem mimo uvedené obory. V projektu jsou koncipovány tři výzkumné směry; 1) Surovinové a procesní kontaminanty, 2) odrůdová čistota ječmene/sladu, 3) diagnostika anaerobních bakterií. Spojujícím prvkem je význam a kvalita surovin a hotového piva jako důležitého prvku hospodářství a exportního artiklu. Vyvinuty budou metody pro stanovení látek definovaných souhrným pojmem ATNC (apparent total nitroso compounds) a pesticidů. Vyvinuta bude metoda pro spolehlivé stanovení odrůdové čistoty sladu. Vyvinut bude kit na kultivační bázi, pro diagnostiku kontaminant pivovarské výroby, s aplikací i v oblasti environmentálního inženýrství.
Scientific branches
R&D category
AP - Applied research
OECD FORD - main branch
21101 - Food and beverages
OECD FORD - secondary branch
10406 - Analytical chemistry
OECD FORD - another secondary branch
40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology
CEP - equivalent branches <br>(according to the <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">converter</a>)
CB - Analytical chemistry, separation<br>EI - Biotechnology and bionics<br>GM - Food industry
Completed project evaluation
Provider evaluation
U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)
Project results evaluation
These are preliminary data, the project evaluation hasn´t proceeded yet.
Solution timeline
Realization period - beginning
Jun 1, 2019
Realization period - end
May 31, 2021
Project status
U - Finished project
Latest support payment
Feb 28, 2021
Data delivery to CEP
Confidentiality
C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.
Data delivery code
CEP22-TA0-TJ-U
Data delivery date
Jun 30, 2022
Finance
Total approved costs
6,146 thou. CZK
Public financial support
4,961 thou. CZK
Other public sources
0 thou. CZK
Non public and foreign sources
1,173 thou. CZK