Filters
The complex microbiota of cheeses – new methods of evaluating its composition and safety for subsequent use in cheese technology (QL24010251)
The goal of the project is to isolate, select and subsequently test strains from the group of non-starter lactic acid bacteria with suitable technological, protective and some probiotic properties, which w...
Agricultural biotechnology and food biotechnology
- 2024 - 2028 •
- 17 857 tis. Kč •
- 15 162 tis. Kč •
- MZe
Řešení projektu: 1. 3. 2024 - 31. 12. 2028
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (85%)
Poskytovatel: Ministerstvo zemědělství
of lactic acid bacteria. (QJ1210257)
The aim of the project is to broaden the utilization of domestic, alternative and small-scale cereals and their mill products by application of new and innovative technological processes with utilization of lactic acid bacteria<...
GM - Potravinářství
- 2012 - 2016 •
- 14 579 tis. Kč •
- 12 792 tis. Kč •
- MZe
Řešení projektu: 1. 4. 2012 - 31. 12. 2016
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (88%)
Poskytovatel: Ministerstvo zemědělství
Research of selenium-enriched lactic acid bacteria, bifidobacteria and yeasts and influence of low-pH stress exposure on their selenium biotransformation efficiency. (LTC20014)
strains of lactic acid bacteria (LAB), bifidobacteria and yeasts for development, bifidobacteria and yeasts; their properties after selenium-enrichment: acid stress tolerance. - Selection of perspective strains f...
Microbiology
- 2020 - 2023 •
- 3 453 tis. Kč •
- 3 453 tis. Kč •
- MŠMT
Řešení projektu: 1. 6. 2020 - 15. 4. 2023
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (100%)
Poskytovatel: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Bacteiocins of Lactic Acid Bacteria (GA525/98/0652)
of bacteriocins of lactic acid bacteria" of the same applicant and joint applicant. The aim is to obtain the increased knowledge about bacteriocins of the lactic acid bacteria. Further investigat...
GM - Potravinářství
- 1998 - 2000 •
- 1 072 tis. Kč •
- 907 tis. Kč •
- GA ČR
Řešení projektu: 1. 1. 1998 - 1. 1. 2000
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (85%)
Poskytovatel: Grantová agentura České republiky
Intensification of legumes production in organic farming by biological treatment with the aim of improvement of plant health status (QK22010255)
Screening of lactic acid bacteria, mycoparasitic and enthomopathogenic fungi of lactic acid bacteria and mycoparasitic and enthomopathogenic fungi for biological of lactic acid <...
Agriculture
- 2022 - 2025 •
- 15 174 tis. Kč •
- 12 812 tis. Kč •
- MZe
Řešení projektu: 1. 1. 2022 - 31. 12. 2025
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (84%)
Poskytovatel: Ministerstvo zemědělství
Utilization of various metabolites of wild strains of lactic acid bacteria and yeasts to suppress the occurrence of undesirable fungal contaminants and to prolong the shelf life of dairy and bakery (QK1910036)
and sourdough starter cultures will be determined. The method for selective determination...
Food and beverages
- 2019 - 2023 •
- 17 647 tis. Kč •
- 17 647 tis. Kč •
- MZe
Řešení projektu: 1. 1. 2019 - 31. 12. 2023
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (100%)
Poskytovatel: Ministerstvo zemědělství
Production of lactic acid bacteria minor non peptide metabolites with antimicrobial activity (MEB040705)
Publication of results in scientific refereed journals with attention to applies research: Food Control, Acta Alimentaria, Mlékařské listy. Presentations on scientific conferences, 2-2 PhD thesis work, diploma works Report for Ministry departmens......
GM - Potravinářství
- 2008 - 2008 •
- 69 tis. Kč •
- 69 tis. Kč •
- MŠMT
Řešení projektu: 1. 1. 2008 - 31. 12. 2008
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (100%)
Poskytovatel: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
The production of bacteriocins by lactic acid bacteria (GA510/95/0990)
GM - Potravinářství
- 1995 - 1997 •
- 914 tis. Kč •
- 914 tis. Kč •
- GA ČR
Řešení projektu: 1. 1. 1995 - 1. 1. 1997
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (100%)
Poskytovatel: Grantová agentura České republiky
Molecular biological analysis of inland (Czech) stocks of lactic acid bacteria production strains. (1G46045)
The aim of the project is the utilization of molecular biological methods for identification and characterization of lactic acid bacteria (genus Lactobacillus) for purposes of their law protection on the dairy products mark...
EE - Mikrobiologie, virologie
- 2004 - 2008 •
- 5 588 tis. Kč •
- 5 154 tis. Kč •
- MZe
Řešení projektu: 1. 4. 2004 - 31. 12. 2008
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (92%)
Poskytovatel: Ministerstvo zemědělství
The Study of the Characteristics of Lactic Acid Bacteria with Refereence to the Health of Broiler Chickens (GA508/93/0317)
9C - 9
- 1993 - 1995 •
- 215 tis. Kč •
- 430 tis. Kč •
- GA ČR
Řešení projektu: 1. 1. 1993 - 1. 1. 1995
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (200%)
Poskytovatel: Grantová agentura České republiky
- 1 - 10 out of 6 538