Does cofee consumption influence the risk of metabolic and diabetes development.
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00023001%3A_____%2F08%3A00001791" target="_blank" >RIV/00023001:_____/08:00001791 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Může konzumace kávy ovlivnit riziko rozvoje diabetu 2. typu?
Original language description
Výsledky ukázaly, že konzumace kávy příznivě ovlivňuje metabolické poruchy spojené s metabolickým syndrome. Káva zvýšila v tukové tkáni inzulinovou senzitivitu, uvolňování mastných kyselin a jejich oxidaci ve svalu. Káva snížila sérové a myokardiální koncentrace lipoperoxidů a zvýšila aktivitu antioxidačních enzymů.
Czech name
Může konzumace kávy ovlivnit riziko rozvoje diabetu 2. typu?
Czech description
Výsledky ukázaly, že konzumace kávy příznivě ovlivňuje metabolické poruchy spojené s metabolickým syndrome. Káva zvýšila v tukové tkáni inzulinovou senzitivitu, uvolňování mastných kyselin a jejich oxidaci ve svalu. Káva snížila sérové a myokardiální koncentrace lipoperoxidů a zvýšila aktivitu antioxidačních enzymů.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
FB - Endocrinology, diabetology, metabolism, nutrition
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2008
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Interní medicína pro praxi
ISSN
1212-7299
e-ISSN
—
Volume of the periodical
10
Issue of the periodical within the volume
7-8
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
2
Pages from-to
—
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—