Přemysl Koblic photographer and publicist
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00023299%3A_____%2F21%3AN0000039" target="_blank" >RIV/00023299:_____/21:N0000039 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Přemysl Koblic – fotograf a publicista
Original language description
Kniha PŘEMYSL KOBLIC fotograf a publicista představuje fotografickou tvorbu a teoretickou činnost autora, který patřil k výrazným českým fotografům v období dvacátých až čtyřicátých let minulého století. Přemysl Koblic výrazně přispěl k vývoji moderní české fotografie. Byl průkopníkem širokoúhlé a živé fotografie, vyjadřoval se k aktuálním otázkám české fotografie i k organizaci klubů fotografů amatérů. Je autorem řady odborných publikací a jeho články v dobových odborných časopisech se počítají na stovky. Ve snaze o zlepšení technické úrovně fotoamatérů vedl kurzy a přednášel v klubech fotografů amatérů. Jeho fotografie byly prezentovány na desítkách tuzemských výstav i v zahraničí. Jako vystudovaný chemik využil své znalosti ve prospěch fotografie a vynalézal nové postupy i fotografické přístroje. Jeho odkaz je stále aktuální. Ať se již jedná o jeho postupy při vyvolávání a zvětšování nebo o jeho přístup a pojetí fotografie.
Czech name
Přemysl Koblic – fotograf a publicista
Czech description
—
Classification
Type
B - Specialist book
CEP classification
—
OECD FORD branch
60101 - History (history of science and technology to be 6.3, history of specific sciences to be under the respective headings)
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2021
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
ISBN
978-80-7037-348-4
Number of pages
463
Publisher name
—
Place of publication
Praha
UT code for WoS book
—