Methods of Prescribing Analysis
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00023841%3A_____%2F02%3A00005570" target="_blank" >RIV/00023841:_____/02:00005570 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Metodiky analýzy preskripce
Original language description
Vzrůstající náklady na léčiva představují problém pro zdravotní systémy. Vzhledem k omezeným zdrojům je nutné zvyšovat kvalitu preskripce, a tím přispět k racionální farmakoterapii. Cílem práce je psokytnout přehled základních metod používaných při analýze preskripce, jakými jsou např. anatomicko-terpaeuticko-chemická (ATC) klasifikace léčiv a systém definovaných denních dávěk (DDD, metoda hodnocení 90% části spotřeby (DU 90%) a třídění léčiv podle účelu jejich použití. Významnou součástí preskripční analýzy je zpětná vazba poskytovaná předepisujícím lékařům, která pomáhla zlepšit kvalitu předepisování léčiv.
Czech name
Metodiky analýzy preskripce
Czech description
—
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
FR - Pharmacology and apothecary chemistry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/NL6071" target="_blank" >NL6071: Preparation and redioactive labelling of low-molecular weigth proteins and peptides with tissue-specific distribution</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2002
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Zdravotní pojištění a revizní lékařství
ISSN
—
e-ISSN
—
Volume of the periodical
5
Issue of the periodical within the volume
1-2
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
4
Pages from-to
32-35
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—