Degradation of cockroach allergen Bla g 2: Does the amount of the allergen increase after partial microbial degradation of faeces?
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F06%3A1719" target="_blank" >RIV/00027006:_____/06:1719 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
angličtina
Original language name
Degradation of cockroach allergen Bla g 2: Does the amount of the allergen increase after partial microbial degradation of faeces?
Original language description
Microbial degradation of German cockroach (Blattella germanica L.) faeces was observed under laboratory conditions at 15oC and 30oC during 84 and 168 days. The degree of degradation and microbial growth were visualized by scanning electron microscopy andby biochemical analyses and correlated to the amount of the major allergen Bla g 2. In degraded and control faeces just after defaecation, the amount of Bla g 2 was assayed by commercial ELISA kit. In addition the total proteins, α-amylase, αand β glucosidases activities were compared. The amount of total proteins as well as enzymatic activities decreased in the extracts from degraded faeces. Altogether with the visualization of fungal decomposers by SEM it indicates the microbial degradation of faeces and denaturation of the protein components depend on temperature. On the contrary, the amount of Bla g 2 after faeces degradation was negatively correlated to the degree of faeces hydrolyses. We hypothesize that microbial
Czech name
Degradace alergenu Bla g 2: Vzrůstá množství alergenu po částečné mikrobiální degradaci exkrementů
Czech description
Byla sledována mikrobiální degradace alergenu Bla g2 v exkrementech Blattella germanica L. v laboratorních podmínkách při 15°C a 30°C po 84 a 168 dnech. Úroveň degradace exkrementů a mikrobiálního růstu na jejich povrchu byly sledovány elektronovým mikroskopem a dále byl stanoven obsah alergenu Bla g2. Množství alergenu bylo stanoveno pomocí komerčních protilátek technikou DAS-ELISA. Kromě toho bylo měřeno a porovnáváno celkové množství proteinů a aktivity α-amyláz, α a β glucosidáz. Množství proteinů i enzymové aktivity klesaly po degradaci. Také vizuální hodnocení mikromycetů na povrchu exkrementů naznačuje, že úroveň degradace exkrementů a denaturace proteinů závisí na teplotě. Naproti tomu množství Bla g2 v exkrementech po degradacibylo negativně korelováno s úrovní hydrolýzy exkrementů. Možným důvodem této skutečnosti je hydrolýza proteinů v exkrementech a tím i odmaskování epitopů, na které se váže monoklonální protilátka, použitá v ELISA.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GF - Diseases, pests, weeds and plant protection
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/1B53040" target="_blank" >1B53040: The detection of stored-arthropods contaminants in food commodities by immunochemical methods.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2006
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Proceedings of the "9th International Working Conference on Stored Product Protection", 15-18 October 2006
ISBN
85-60234-00-4
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
6
Pages from-to
1108-1113
Publisher name
ABRAPOS, Passo Fundo, RS, Brazil
Place of publication
Sao Paulo, Brazil
Event location
Campinas, Sã Sao Paulo, Brazil
Event date
Oct 15, 2006
Type of event by nationality
WRD - Celosvětová akce
UT code for WoS article
—