Comparison of energy balances and utilization of global radiation in selected agricultural crops and alternative oil crops
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F08%3A00000193" target="_blank" >RIV/00027006:_____/08:00000193 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Porovnání energetických bilancí a využití globálního záření u vybraných zemědělských plodin a netradičních olejnin
Original language description
V referátu jsou hodnoceny a porovnány energetické bilance a využití globálního záření vybranými klasickými plodinami (pšenicí ozimou, ječmenem jarním, řepkou olejkou) a netradičními olejninami (Iničkou setou, olejničkou iberskou). Energetická efektivnost(výstup : vstup) pro hlavní produkt (semeno) lničk>> byla stanovena na 3,18, olejničky 3,2, řepky 3,12, pšenice (3,37), ječmene 3,57. Při započtení vedlejšího produktu k hlavnímu se zvýšila energetická efektivnost u Iničky na 8,97, olejničky 8,90, řepky6,66, pšenice 7,40, ječmene 7,58. Hodnoty využití globálního záření kolísaly podle plodin a pro hospodářský produkt v průměru představovaly od 0,22 % pro olej nicku do 0,52 % pro pšenici, pro celkem sklizený produkt od 0,61 %pro olej nicku do 1,14 % propšenici.
Czech name
Porovnání energetických bilancí a využití globálního záření u vybraných zemědělských plodin a netradičních olejnin
Czech description
V referátu jsou hodnoceny a porovnány energetické bilance a využití globálního záření vybranými klasickými plodinami (pšenicí ozimou, ječmenem jarním, řepkou olejkou) a netradičními olejninami (Iničkou setou, olejničkou iberskou). Energetická efektivnost(výstup : vstup) pro hlavní produkt (semeno) lničk>> byla stanovena na 3,18, olejničky 3,2, řepky 3,12, pšenice (3,37), ječmene 3,57. Při započtení vedlejšího produktu k hlavnímu se zvýšila energetická efektivnost u Iničky na 8,97, olejničky 8,90, řepky6,66, pšenice 7,40, ječmene 7,58. Hodnoty využití globálního záření kolísaly podle plodin a pro hospodářský produkt v průměru představovaly od 0,22 % pro olej nicku do 0,52 % pro pšenici, pro celkem sklizený produkt od 0,61 %pro olej nicku do 1,14 % propšenici.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GC - Plant growing, crop rotation
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/SP%2F1A6%2F108%2F07" target="_blank" >SP/1A6/108/07: Specification of existing estimates of climate change impacts in hydrology, water management, agriculture and forestry sectors and proposals for adaptation options</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2008
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
30. Mezinárodní český a kalorimetrický seminář
ISBN
978-80-7395-079-8
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
—
Publisher name
Univerzita Pardubice
Place of publication
Pardubice
Event location
Rožnov pod Radhoštěm
Event date
May 26, 2008
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—