All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

WCS120 protein family and frost tolerance during cold acclimation, deacclimation and reacclimation of winter wheat

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F08%3A00000258" target="_blank" >RIV/00027006:_____/08:00000258 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    angličtina

  • Original language name

    WCS120 protein family and frost tolerance during cold acclimation, deacclimation and reacclimation of winter wheat

  • Original language description

    We studied how long-term cold acclimation of winter wheat (variety Mironovskaya 808), interrupted by deacclimation and then followed by reacclimation, affected the levels of cold-induced WCS120 proteins, dry-weight content, and frost tolerance in leaves.Two experiments were performed: (1) plants undergoing long-term cold acclimation (up to 112 days) were quickly deacclimated (for 5 days), and then reacclimated again to cold; (2) plants vernalized for varying periods of time in an early stage of their development were, after a longer deacclimation of about 14 days, exposed for the same time period to cold. Five members of the WCS120 protein family were detected and quantified by image analysis in protein gel blots (in the first experiment); as well asin two-dimensional electrophoresis gels (in the second experiment).

  • Czech name

    WCS120 proteinová rodina a marzuvzdornost během chladového otužování, odtužení a znovuotužení u ozimé pšenice

  • Czech description

    Studovali jsme jak dlouhodobé otužování ozimé pšenice (odrůda Mironovskaya 808), které bylo přerušené odtužením a znovuotužením, ovlivnilo úrovně chladem indukovaných WCS120 proteinů, sušiny a mrazuvzdornosti listů. Dva experimenty byly provedeny: 1) rostliny dlouhodobě otužované (až do 112 dnů) byly rychle odtužené (5 dní) a následně znovu otužené; 2) rostliny v počátečním stadiu vývoje byly vernalizované po různě dlouhou dobu, poté vystavené delšímu odtužení (14 dnů) a následně otužované po stejnou dobu. Pět členů WCS120 proteinové rodiny bylo detekováno a kvantifikováno pomocí analýzy obrazu proteinových blotů z gelu (v prvním experimentu), stejně jako na dvourozměrných gelech (ve druhém experimentu).

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GE - Plant cultivation

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2008

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Plant Physiology and Biochemistry

  • ISSN

    0981-9428

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    46

  • Issue of the periodical within the volume

    11

  • Country of publishing house

    FR - FRANCE

  • Number of pages

    7

  • Pages from-to

  • UT code for WoS article

    000260809800005

  • EID of the result in the Scopus database