Methodology of recovering of plum and apricot cultivars infected with Plum pox virus by thermotherapy in vivo and chemptherapy of in vitro cultures.
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F08%3A00000410" target="_blank" >RIV/00027006:_____/08:00000410 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Metodika ozdravování odrůd slivoně a meruňky infikovaných virem šarky švestky metodou termoterapie in vivo a chemoterapie in vitro kultur
Original language description
Byl vypracován původní metodický postup ozdravování odrůd slivoně a meruňky infikovaných virem šarky švestky pomocí termoterapie in vivo rostlin a chemoterapie in vitro kultur
Czech name
Metodika ozdravování odrůd slivoně a meruňky infikovaných virem šarky švestky metodou termoterapie in vivo a chemoterapie in vitro kultur
Czech description
Byl vypracován původní metodický postup ozdravování odrůd slivoně a meruňky infikovaných virem šarky švestky pomocí termoterapie in vivo rostlin a chemoterapie in vitro kultur
Classification
Type
N<sub>metC</sub> - Methodology certified by the authorised body
CEP classification
GF - Diseases, pests, weeds and plant protection
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/1B44051" target="_blank" >1B44051: Research and development of standard methods of recovering cultivars of fruit trees and grapevine from viruses, phytoplasmas and quarantine pathogens by thermotherapy and in vitro culture for certification system of healthy state of planted material.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2008
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Internal product ID
3109/09
Regulation ID
—
Technical parameters
ISBN: 978-80-87011-81-2
Economical parameters
Získání šarky prostých odrůd švesky a meruňky se projeví ve zvýšení výnosů, o 40-60% a především kvality plodů, jako suroviny pro výrobu slivovice a meruňkovice. Zároveň se jedná o eliminaci karantenního viru, umožňující export.
Certification body designation
Ministerstvo zemědělství ČR
Date of certification
—
Method of use
—