Methodics for cultivation of common buckwheat in organic and conventional agriculture
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F08%3A00000422" target="_blank" >RIV/00027006:_____/08:00000422 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Metodika pěstování pohanky obecné v ekologickém a konvenčním zemědělství
Original language description
Pohanka patřila v minulosti k významným plodinám pěstovaným v Evropě. V některých regionech byla velmi oblíbená a tvořila součást každodenní stravy obyvatel. Postupně však její význam klesal. Renesance nastala v 90.1etech 20.století v souvislosti s jejímuplatněním v ekologických systémech hospodaření. Hlavními důvody jsou vysoká nutriční a dietetická hodnota, ale i nenáročnost pěstování. Součástí metodiky jsou doporučení pro pěstování pohanky obecné v ekologickém i konvenčním systému hospodaření.
Czech name
Metodika pěstování pohanky obecné v ekologickém a konvenčním zemědělství
Czech description
Pohanka patřila v minulosti k významným plodinám pěstovaným v Evropě. V některých regionech byla velmi oblíbená a tvořila součást každodenní stravy obyvatel. Postupně však její význam klesal. Renesance nastala v 90.1etech 20.století v souvislosti s jejímuplatněním v ekologických systémech hospodaření. Hlavními důvody jsou vysoká nutriční a dietetická hodnota, ale i nenáročnost pěstování. Součástí metodiky jsou doporučení pro pěstování pohanky obecné v ekologickém i konvenčním systému hospodaření.
Classification
Type
N<sub>metC</sub> - Methodology certified by the authorised body
CEP classification
GC - Plant growing, crop rotation
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2008
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Internal product ID
3114/09
Regulation ID
—
Technical parameters
Metodika byla MZe ČR pod č.j. 47822/2008-18020. ISBN: 978-80-7427-000-0
Economical parameters
Zvýšení produkce popisované plodiny v konvenčním i ekologickém zemědělství
Certification body designation
Ministerstvo zemědělství ČR
Date of certification
—
Method of use
—