Qualitative analysis of transgenic rice line Bt 63 using PCR
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F09%3A00000774" target="_blank" >RIV/00027006:_____/09:00000774 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Kvalitní stanovení transgenní linie rýže Bt 63 metodou PCR
Original language description
Metodika popisuje kvalitativní stanovení transgenní linie rýže Bt 63 na základě PCR analýzy vzorku DNA. Čínská transgenní rýže Bt 63 (Shanyou 63) není v EU povolena a již došlo na území států EU k jejímu záchytu. Doporučená metoda pro analýzu transgennírýže Bt63 je založena na fluorescenční detekci produktu metodou real-time PCR, naše metodika uvádí méně finančně náročný způsob vizualizace PCR produktu pomocí gelové elektroforézy.
Czech name
Kvalitní stanovení transgenní linie rýže Bt 63 metodou PCR
Czech description
Metodika popisuje kvalitativní stanovení transgenní linie rýže Bt 63 na základě PCR analýzy vzorku DNA. Čínská transgenní rýže Bt 63 (Shanyou 63) není v EU povolena a již došlo na území států EU k jejímu záchytu. Doporučená metoda pro analýzu transgennírýže Bt63 je založena na fluorescenční detekci produktu metodou real-time PCR, naše metodika uvádí méně finančně náročný způsob vizualizace PCR produktu pomocí gelové elektroforézy.
Classification
Type
N<sub>metC</sub> - Methodology certified by the authorised body
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2009
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Internal product ID
3294/10
Regulation ID
—
Technical parameters
Osvědčení 6/2009 o uznání uplatněné metodiky vydává Ministerstvo zemědělství ČR, Úsek potravinářských výrob - Úřad pro potraviny ISBN: 978-80-7427-035-2
Economical parameters
Ekonomické parametry nejsou přímo vyčíslovány.Metodika slouží k zajištění kontroly kvality rýže a zpracovaných výrobků.
Certification body designation
Ministerstvo zemědělství ČR, Úsek potravinářských výrob - Úřad pro potraviny, Těšnov 17, 117 05 Praha 1
Date of certification
—
Method of use
—