All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Possibilities of improvement of crop tolerance to cold and frost

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F10%3A00001145" target="_blank" >RIV/00027006:_____/10:00001145 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/00216208:11310/10:10081663

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Současné možnosti zvyšování odolnosti plodin vůči stresu mrazu a chladu

  • Original language description

    Rukopis se zabývá současnými možnostmi šlechtění hospodářsky výzmaných plodin (se zvláštním zřetelem k obilovinám) na odolnost vůči působení nízkých teplot (chlad, mráz). V úvodní části jsou stručně popsány mechanismy fyziologické aklimace plodin na chlad a mráz (signální dráhy, změny na transkripční, proteinové, metabolické úrovni), v dalších částech jsou pak popisovány metody hodnocení odolnosti - přímé metody (mrazové testy), nepřímé metody (hledání biomarkerů odolnosti na úrovni transkriptů, proteinů či metabolitů). V závěru jsou shrnuty dosavadní přístupy k hodnocení odolnosti plodin vůči nízkým teplotám a jsou diskutovány možné další přínosy těchto přístupů.

  • Czech name

    Současné možnosti zvyšování odolnosti plodin vůči stresu mrazu a chladu

  • Czech description

    Rukopis se zabývá současnými možnostmi šlechtění hospodářsky výzmaných plodin (se zvláštním zřetelem k obilovinám) na odolnost vůči působení nízkých teplot (chlad, mráz). V úvodní části jsou stručně popsány mechanismy fyziologické aklimace plodin na chlad a mráz (signální dráhy, změny na transkripční, proteinové, metabolické úrovni), v dalších částech jsou pak popisovány metody hodnocení odolnosti - přímé metody (mrazové testy), nepřímé metody (hledání biomarkerů odolnosti na úrovni transkriptů, proteinů či metabolitů). V závěru jsou shrnuty dosavadní přístupy k hodnocení odolnosti plodin vůči nízkým teplotám a jsou diskutovány možné další přínosy těchto přístupů.

Classification

  • Type

    C - Chapter in a specialist book

  • CEP classification

    GE - Plant cultivation

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QH81287" target="_blank" >QH81287: Investigation of barley and related wild species strategy to resist stresses using transcriptomics and proteomics as a basis for biotechnology development</a><br>

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2010

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Book/collection name

    Současné možnosti fyziologie a zemědělského výzkumu přispět k produkci rostlin (vybrané kapitoly)

  • ISBN

    978-80-7427-023-9

  • Number of pages of the result

    15

  • Pages from-to

  • Number of pages of the book

    310

  • Publisher name

    Výzkumný ústav rostlinné výroby

  • Place of publication

    Praha

  • UT code for WoS chapter