Qualitative evaluation of unconventional wheat forms for food utilization
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F10%3A00001391" target="_blank" >RIV/00027006:_____/10:00001391 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/25328859:_____/10:#0000541 RIV/00027022:_____/10:00000192
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Kvalitativní hodnocení netradičních forem pšenice pro potravinářské využití
Original language description
Cílem této práce bylo získat prvotní informace o některých nutričně cenných látkách v zrně netradičních forem pšenice. V zrně sedmi neobvyklých forem pšenice seté (Triticum aestivum L.) s barevným zrnem a pěti genotypů pšenice dvouzrnky (Triticum dicoccum Schrank) se specifikou morfologickou a nutriční hodnotou zrna, pěstovaných v polních podmínkách lokalit Kroměříž a Praha-Ruzyně v letech 2008-2009, byl sledován obsah vitaminu E, thiaminu, riboflavinu, niacinu, pyridoxinu, kyseliny pantothenové, vybraných fenolických látek, celkových polyfenolů a celkových karotenoidů. Získaná data jsou podkladem pro uplatnění nutričně zajímavých netradičních obilovin zejména v pekárenské a pečivárenské výrobě.
Czech name
Kvalitativní hodnocení netradičních forem pšenice pro potravinářské využití
Czech description
Cílem této práce bylo získat prvotní informace o některých nutričně cenných látkách v zrně netradičních forem pšenice. V zrně sedmi neobvyklých forem pšenice seté (Triticum aestivum L.) s barevným zrnem a pěti genotypů pšenice dvouzrnky (Triticum dicoccum Schrank) se specifikou morfologickou a nutriční hodnotou zrna, pěstovaných v polních podmínkách lokalit Kroměříž a Praha-Ruzyně v letech 2008-2009, byl sledován obsah vitaminu E, thiaminu, riboflavinu, niacinu, pyridoxinu, kyseliny pantothenové, vybraných fenolických látek, celkových polyfenolů a celkových karotenoidů. Získaná data jsou podkladem pro uplatnění nutričně zajímavých netradičních obilovin zejména v pekárenské a pečivárenské výrobě.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QI91B095" target="_blank" >QI91B095: Study and characterization of the cereals with high nutritive value for special bakery and pastry utilization.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2010
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Úroda
ISSN
0139-6013
e-ISSN
—
Volume of the periodical
58
Issue of the periodical within the volume
12,věd.př.
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
4
Pages from-to
—
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—