Use of electrophoresis determinations for study of waxy wheat
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F11%3A00001909" target="_blank" >RIV/00027006:_____/11:00001909 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Využití elektroforetických stanovení ke studiu waxy pšenic
Original language description
Pro hodnocení waxy alel u pšeničných materiálů byly použity elektroforetické metody SDS-PAGE (ve dvou modifikacích) a automatická čipová elektroforéza Experion. V obou modifikacích SDS-PAGE bylo výsledné elektroforetické spektrum téměř totožné. Výslednýelektroforeogram čipové elektroforézy se značně lišil jak v počtu, tak ve vzájemné pozici a intenzitě detekovaných bílkovinných pruhů. Vyhodnocovací software čipové elektroforézy udává obsah detekovaných proteinů, který lze použít jako indikátor přítomnosti waxy alel. Čipová elektroforéza tedy umožnila zaznamenat kvantitativní a SDS-PAGE kvalitativní změny proteinů spojených se syntézou škrobu v pšenici.
Czech name
Využití elektroforetických stanovení ke studiu waxy pšenic
Czech description
Pro hodnocení waxy alel u pšeničných materiálů byly použity elektroforetické metody SDS-PAGE (ve dvou modifikacích) a automatická čipová elektroforéza Experion. V obou modifikacích SDS-PAGE bylo výsledné elektroforetické spektrum téměř totožné. Výslednýelektroforeogram čipové elektroforézy se značně lišil jak v počtu, tak ve vzájemné pozici a intenzitě detekovaných bílkovinných pruhů. Vyhodnocovací software čipové elektroforézy udává obsah detekovaných proteinů, který lze použít jako indikátor přítomnosti waxy alel. Čipová elektroforéza tedy umožnila zaznamenat kvantitativní a SDS-PAGE kvalitativní změny proteinů spojených se syntézou škrobu v pšenici.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GE - Plant cultivation
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QH92155" target="_blank" >QH92155: Utilisation of biodivesity of wheat storage proteins with emphasis on low molecular glutenins in relation to production quality</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2011
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Úroda
ISSN
0139-6013
e-ISSN
—
Volume of the periodical
59
Issue of the periodical within the volume
12
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
4
Pages from-to
177-180
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—