All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Use of electrophoresis determinations for study of waxy wheat

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F11%3A00001909" target="_blank" >RIV/00027006:_____/11:00001909 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Využití elektroforetických stanovení ke studiu waxy pšenic

  • Original language description

    Pro hodnocení waxy alel u pšeničných materiálů byly použity elektroforetické metody SDS-PAGE (ve dvou modifikacích) a automatická čipová elektroforéza Experion. V obou modifikacích SDS-PAGE bylo výsledné elektroforetické spektrum téměř totožné. Výslednýelektroforeogram čipové elektroforézy se značně lišil jak v počtu, tak ve vzájemné pozici a intenzitě detekovaných bílkovinných pruhů. Vyhodnocovací software čipové elektroforézy udává obsah detekovaných proteinů, který lze použít jako indikátor přítomnosti waxy alel. Čipová elektroforéza tedy umožnila zaznamenat kvantitativní a SDS-PAGE kvalitativní změny proteinů spojených se syntézou škrobu v pšenici.

  • Czech name

    Využití elektroforetických stanovení ke studiu waxy pšenic

  • Czech description

    Pro hodnocení waxy alel u pšeničných materiálů byly použity elektroforetické metody SDS-PAGE (ve dvou modifikacích) a automatická čipová elektroforéza Experion. V obou modifikacích SDS-PAGE bylo výsledné elektroforetické spektrum téměř totožné. Výslednýelektroforeogram čipové elektroforézy se značně lišil jak v počtu, tak ve vzájemné pozici a intenzitě detekovaných bílkovinných pruhů. Vyhodnocovací software čipové elektroforézy udává obsah detekovaných proteinů, který lze použít jako indikátor přítomnosti waxy alel. Čipová elektroforéza tedy umožnila zaznamenat kvantitativní a SDS-PAGE kvalitativní změny proteinů spojených se syntézou škrobu v pšenici.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GE - Plant cultivation

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QH92155" target="_blank" >QH92155: Utilisation of biodivesity of wheat storage proteins with emphasis on low molecular glutenins in relation to production quality</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2011

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Úroda

  • ISSN

    0139-6013

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    59

  • Issue of the periodical within the volume

    12

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    177-180

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database