Development and testing of synthetic DNA for monitoring of inhibition/enhancers affecting quantitative real-time PCR
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F12%3A00002350" target="_blank" >RIV/00027006:_____/12:00002350 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vývoj a testování syntetické DNA pro monitoring inhibicí/enhancerů ovlivňujících kvantitativní real-time PCR
Original language description
Metoda Real-time PCR je nejpoužívanější metodou pro kvantifikaci DNA. Výsledek analýzy může být výrazně ovlivněn inhibitory nebo enhancery PCR. Pro odhalení přítomnosti látek takové povahy v reakční směsi byla vyvinuta syntetická DNA. Byla optimalizovánaReal-time PCR reakce pro kvantifikaci syntetické DNA, byla ověřena specificita reakce, dynamický rozsah reakce a efektivita reakce. Syntetická DNA je připravena pro použití při monitoringu inhibitorů/enhancerů v Real-time PCR.
Czech name
Vývoj a testování syntetické DNA pro monitoring inhibicí/enhancerů ovlivňujících kvantitativní real-time PCR
Czech description
Metoda Real-time PCR je nejpoužívanější metodou pro kvantifikaci DNA. Výsledek analýzy může být výrazně ovlivněn inhibitory nebo enhancery PCR. Pro odhalení přítomnosti látek takové povahy v reakční směsi byla vyvinuta syntetická DNA. Byla optimalizovánaReal-time PCR reakce pro kvantifikaci syntetické DNA, byla ověřena specificita reakce, dynamický rozsah reakce a efektivita reakce. Syntetická DNA je připravena pro použití při monitoringu inhibitorů/enhancerů v Real-time PCR.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
EB - Genetics and molecular biology
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QI101B267" target="_blank" >QI101B267: Development and application of effective procedures for control food production quality and their safety for consumer</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2012
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Výzkum, vývoj a aplikace nových postupů zaměřených na kontrolu a minimalizaci vlivu činitelů s negativním dopadem na zdravotní bezpečnost zemědělských surovin, produktů a potravin
ISBN
978-80-7427-117-5
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
7
Pages from-to
157-163
Publisher name
Výzkumný ústav rostlinné výroby, v.v.i.
Place of publication
Praha 6
Event location
Praha 6
Event date
Jan 1, 2012
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—