The use of microsatellite analysis for the characterisation of garlic.
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F15%3A00003442" target="_blank" >RIV/00027006:_____/15:00003442 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="http://www.vurv.cz/sites/File/Publications/ISBN978-80-7427-195-3.pdf" target="_blank" >http://www.vurv.cz/sites/File/Publications/ISBN978-80-7427-195-3.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Použití metody analýzy mikrosatelitů pro charakterizaci odrůd česneku
Original language description
Tato metoda umožní identifikovat odrůdy česneku a charakterizovat genetické zdroje pomoci DNA markerů a určit jejich genetickou podobnost na základě délkové variability krátkých opakujících se sekvencí (mikrosatelitů) pro charakterizaci odrůd česneku Allium sativum L.
Czech name
Použití metody analýzy mikrosatelitů pro charakterizaci odrůd česneku
Czech description
Tato metoda umožní identifikovat odrůdy česneku a charakterizovat genetické zdroje pomoci DNA markerů a určit jejich genetickou podobnost na základě délkové variability krátkých opakujících se sekvencí (mikrosatelitů) pro charakterizaci odrůd česneku Allium sativum L.
Classification
Type
N<sub>metC</sub> - Methodology certified by the authorised body
CEP classification
EB - Genetics and molecular biology
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QJ1210158" target="_blank" >QJ1210158: High quality and safe Allium vegetables focusing to garlic</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2015
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Internal product ID
ISBN 978-80-7427-195-3
Regulation ID
1/2016
Technical parameters
Osvědčení pod č.j. 1/2016 o uznání uplatněné certifikované metodiky vydalo Ministerstvo zemědělství, Sekce potravinářských výrob - Úřad pro potraviny, Odbor bezpečnosti potravin, dne 14.1.2016. Smlouva o uplatnění certifikované metodiky č. 16/2015 ze dne 1.12.2015 uzavřená mezi Výzkumným ústavem rostlinné výroby, v.v.i., Drnovská 507, 161 06 Praha 6, IČ: 00027006, DIČ: CZ00027006 (poskytovatelem) a MORAVOSEED CZ a.s., Mušlov 170/14, 692 01 Mikulov na Moravě, IČ: 24685381, DIČ: CZ24685381, zastoupený členem představenstva Ing. Srbkem Lubošem, (uživatel). Statutární zástupce za VÚRV, v.v.i.: Dr. Ing. Pavel Čermák, ředitel Kontaktní osoba za VÚRV,v.v.i.: Ing. Katarína Mitrová, tel. 233022330, e-mail: mitrova@vurv.cz ISBN 978-80-7427-195-3
Economical parameters
Výstupem analýzy jsou amplifikované fragment DNA (spektrum markerů), které se použijí pro charakterizaci jednotlivých genotypů anebo určení odrůdové pravosti česneku. Uživateli metodiky mohou být orgány státní správy (ÚKZÚZ, SZPI), kontrolní a soukromé laboratoře v ČR.
Certification body designation
Ministerstvo zemědělství ČR, Sekce potravinářských výrob - Úřad pro potraviny, Odbor bezpečnosti potravin, Těšnov 17, 110 00 Praha 1
Date of certification
—
Method of use
C - Výsledek je využíván bez omezení okruhu uživatelů