The use of near infrared spectroscopy to determine nutrition value of maize hybrids, intended for maize silage production
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F16%3A00003764" target="_blank" >RIV/00027006:_____/16:00003764 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="http://www.vurv.cz/sites/File/Publications/ISBN%20978-80-7427-201-1.pdf" target="_blank" >http://www.vurv.cz/sites/File/Publications/ISBN%20978-80-7427-201-1.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Využití blízké infračervené spektroskopie ke stanovení výživné hodnoty hybridů kukuřice, určených k výrobě kukuřičné siláže
Original language description
Metodika stanovuje progresivní postupy hodnocení vybraných parametrů nutriční hodnoty krmiva, stanovovaných v usušených a semletých vzorcích řezanky celých rostlin kukuřice nebo alternativně rostlin zbavených palic, pro vzájemné porovnání kvality píce zelené hmoty hybridů s odlišnou raností, určených ke sklizni na siláž.
Czech name
Využití blízké infračervené spektroskopie ke stanovení výživné hodnoty hybridů kukuřice, určených k výrobě kukuřičné siláže
Czech description
Metodika stanovuje progresivní postupy hodnocení vybraných parametrů nutriční hodnoty krmiva, stanovovaných v usušených a semletých vzorcích řezanky celých rostlin kukuřice nebo alternativně rostlin zbavených palic, pro vzájemné porovnání kvality píce zelené hmoty hybridů s odlišnou raností, určených ke sklizni na siláž.
Classification
Type
N<sub>metC</sub> - Methodology certified by the authorised body
CEP classification
GH - Nutrition of farm animals
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/TA02021257" target="_blank" >TA02021257: Performance optimization of a biogas station with prismatic fermenters in a model farm holding considering agricultural system and environment</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2016
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Internal product ID
ISBN 978-80-7427-201-1
Regulation ID
UKZUZ 028046/2016
Technical parameters
Osvědčení pod č.j. (UKZUZ 028046/2016) o uznání uplatněné certifikované metodiky vydal Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský dne 15.3.2016. Smlouva o využití výsledku uživatelem č. 23/2016 byla uzavřena s AGROSPOL, agrární družstvo, Knínice 106, 679 34 Knínice, IČ: 49447564, DIČ: CZ49447564, zastoupený ředitelem Ing. Ladislavem Menšíkem, dne 1.3.2016. Statutární zástupce za VÚRV, v.v.i.: Dr. Ing. Pavel Čermák, ředitel Kontaktní osoba za VÚRV,v.v.i.: Ing. Pavel Nerušil, Ph.D., tel. 461327814, e-mail: nerusil@vurv.cz ISBN 978-80-7427-201-1
Economical parameters
Předpokládané ekonomické přínosy a další přínosy spočívají ve snížení nákladů na stanovení výživné hodnoty kukuřice na siláž v porovnání s referenčními laboratorními metodami ve výši cca 60-80 %. Dalšími přínosy NIR spektroskopie je podstatné zvýšení efektivnosti a rychlosti prováděných rozborů.
Certification body designation
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský, Hroznová 2, 656 66 Brno
Date of certification
—
Method of use
C - Výsledek je využíván bez omezení okruhu uživatelů