All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Technology of three-stage control process of breding and propagation potato material eliminating the possibility of vertical spreding of latent infection of bacterial ring rot caused by quarantiane agent, Clavibacter michiganensis subsp. sepedonicus bacterium.

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F17%3A00003990" target="_blank" >RIV/00027006:_____/17:00003990 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Technologický postup třístupňové kontroly vstupních šlechtitelských a množitelských materiálů bramboru eliminující možnost vertikálního šíření latentní infekce bakteriální kroužkovitosti bramboru, vyvolané karanténním činitelem, bakterií Clavibacter michiganensis subsp. sepedonicus.

  • Original language description

    Předmětem technologie je postup kontroly zahrnující třístupňové systematické testování a nakládání se všemi vstupními šlechtitelskými a množitelskými materiály, vyznačující se zvýšením pravděpodobnosti zachycení bakterie Clavibacter michiganensis subsp. sepedonicus. Tento technologický postup eliminace podezřelých materiálů předchází vlastnímu procesu šlechtění nových perspektivních konzumních a průmyslových odrůd bramboru a množení jednotlivých genotypů bramboru uchovávaných v tkáňových kulturách.

  • Czech name

    Technologický postup třístupňové kontroly vstupních šlechtitelských a množitelských materiálů bramboru eliminující možnost vertikálního šíření latentní infekce bakteriální kroužkovitosti bramboru, vyvolané karanténním činitelem, bakterií Clavibacter michiganensis subsp. sepedonicus.

  • Czech description

    Předmětem technologie je postup kontroly zahrnující třístupňové systematické testování a nakládání se všemi vstupními šlechtitelskými a množitelskými materiály, vyznačující se zvýšením pravděpodobnosti zachycení bakterie Clavibacter michiganensis subsp. sepedonicus. Tento technologický postup eliminace podezřelých materiálů předchází vlastnímu procesu šlechtění nových perspektivních konzumních a průmyslových odrůd bramboru a množení jednotlivých genotypů bramboru uchovávaných v tkáňových kulturách.

Classification

  • Type

    Z<sub>tech</sub> - Verified technology

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QJ1310218" target="_blank" >QJ1310218: Reducing the risk of the occurrence of the causal agent of bacterial ring rot of potato in the breeding and propagation material.</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2017

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Internal product ID

    VÚRV-OT-02/2017

  • Numerical identification

    VÚRV-OT-02/2017

  • Technical parameters

    Vesa Velhartice, a.s., se sídlem Velhartice, 341 42 Kolínec

  • Economical parameters

    Farmáři se obávají nakupovat sadbu z podniku s MRO minulostí a ze setrvačnosti odebírají sadbu z jiných firem. Pěstitelé a šlechtitelé pak obtížně hledají nové zákazníky. Zisk podniku při množení perspektivní odrůdy se odhaduje na cca 2400 tis. Kč/rok.

  • Application category by cost

  • Owner IČO

    00027006

  • Owner name

    Výzkumný ústav rostlinné výroby, v.v.i.

  • Owner country

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Usage type

    N - Využití výsledku jiným subjektem je možné bez nabytí licence (výsledek není licencován)

  • Licence fee requirement

  • Web page