Thermal analysis in fruit trees
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F19%3A00005415" target="_blank" >RIV/00027006:_____/19:00005415 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Termická analýza ovocných dřevin
Original language description
Termická analýza byla využita k identifikaci tepelně zabarvených událostí spojených s letálním poškozením květů ovocných dřevin. Naměřené termické charakteristiky byly použity pro porovnání účinnosti protimrazových postřiků na bázi glycerolu, kyseliny borité a přírodních lipofilní karboxylových kyselin. Meruňkové květy ošetřené protimrazovými postřiky vykazovaly v porovnání s kontrolou posun k záporným hodnotám v průměru o 1,1 ° C, přičemž nejvýraznější posun na -6,7 ° C byl u postřiku na bázi glycerolu s KCl. Získané poznatky budou dále využity při analýze optimálního složení protimrazových postřiků na ochranu ovocných stromů proti jarním mrazům. In: 41. Mezinárodní český a slovenský kalometrický seminář. Univerzita Pardubice, Pardubice. pp. 17-20.
Czech name
Termická analýza ovocných dřevin
Czech description
Termická analýza byla využita k identifikaci tepelně zabarvených událostí spojených s letálním poškozením květů ovocných dřevin. Naměřené termické charakteristiky byly použity pro porovnání účinnosti protimrazových postřiků na bázi glycerolu, kyseliny borité a přírodních lipofilní karboxylových kyselin. Meruňkové květy ošetřené protimrazovými postřiky vykazovaly v porovnání s kontrolou posun k záporným hodnotám v průměru o 1,1 ° C, přičemž nejvýraznější posun na -6,7 ° C byl u postřiku na bázi glycerolu s KCl. Získané poznatky budou dále využity při analýze optimálního složení protimrazových postřiků na ochranu ovocných stromů proti jarním mrazům. In: 41. Mezinárodní český a slovenský kalometrický seminář. Univerzita Pardubice, Pardubice. pp. 17-20.
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
—
OECD FORD branch
40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QK1920124" target="_blank" >QK1920124: Identification of early apricot dieback causes and its reduction in conditions of the Czech Republic.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2019
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů