All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Thermal analysis in fruit trees

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F19%3A00005415" target="_blank" >RIV/00027006:_____/19:00005415 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Termická analýza ovocných dřevin

  • Original language description

    Termická analýza byla využita k identifikaci tepelně zabarvených událostí spojených s letálním poškozením květů ovocných dřevin. Naměřené termické charakteristiky byly použity pro porovnání účinnosti protimrazových postřiků na bázi glycerolu, kyseliny borité a přírodních lipofilní karboxylových kyselin. Meruňkové květy ošetřené protimrazovými postřiky vykazovaly v porovnání s kontrolou posun k záporným hodnotám v průměru o 1,1 ° C, přičemž nejvýraznější posun na -6,7 ° C byl u postřiku na bázi glycerolu s KCl. Získané poznatky budou dále využity při analýze optimálního složení protimrazových postřiků na ochranu ovocných stromů proti jarním mrazům. In: 41. Mezinárodní český a slovenský kalometrický seminář. Univerzita Pardubice, Pardubice. pp. 17-20.

  • Czech name

    Termická analýza ovocných dřevin

  • Czech description

    Termická analýza byla využita k identifikaci tepelně zabarvených událostí spojených s letálním poškozením květů ovocných dřevin. Naměřené termické charakteristiky byly použity pro porovnání účinnosti protimrazových postřiků na bázi glycerolu, kyseliny borité a přírodních lipofilní karboxylových kyselin. Meruňkové květy ošetřené protimrazovými postřiky vykazovaly v porovnání s kontrolou posun k záporným hodnotám v průměru o 1,1 ° C, přičemž nejvýraznější posun na -6,7 ° C byl u postřiku na bázi glycerolu s KCl. Získané poznatky budou dále využity při analýze optimálního složení protimrazových postřiků na ochranu ovocných stromů proti jarním mrazům. In: 41. Mezinárodní český a slovenský kalometrický seminář. Univerzita Pardubice, Pardubice. pp. 17-20.

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QK1920124" target="_blank" >QK1920124: Identification of early apricot dieback causes and its reduction in conditions of the Czech Republic.</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2019

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů