All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Potential of the first Czech variety of sorghum Ruzrok

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F19%3A00005746" target="_blank" >RIV/00027006:_____/19:00005746 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Potenciál první české odrůdy zrnového čiroku Ruzrok

  • Original language description

    Ruzrok je první česká odrůda čiroku zrnového, která vznikla výběrem z víceliniového materiálu, nasbíraného v lokalitě Bílých Karpat na Moravě. Jednoznačná pozitiva odrůdy Ruzrok jsou v její ranosti, rychlém nástupu jednotlivých fenologických fází a ve vysoké produkci zelené biomasy. Odrůda Ruzrok byla registrována pro ranost a vysoký výnos biomasy, nicméně její zrno může být využito pro potravinářské účely. Musí však být splněny normy pro obsah taninu, který se vyskytuje v obalových vrstvách zrna. Po obroušení již zrno neobsahuje tanin a lze z něho mlít mouku. Agromanuál, 14(1): 78-80.

  • Czech name

    Potenciál první české odrůdy zrnového čiroku Ruzrok

  • Czech description

    Ruzrok je první česká odrůda čiroku zrnového, která vznikla výběrem z víceliniového materiálu, nasbíraného v lokalitě Bílých Karpat na Moravě. Jednoznačná pozitiva odrůdy Ruzrok jsou v její ranosti, rychlém nástupu jednotlivých fenologických fází a ve vysoké produkci zelené biomasy. Odrůda Ruzrok byla registrována pro ranost a vysoký výnos biomasy, nicméně její zrno může být využito pro potravinářské účely. Musí však být splněny normy pro obsah taninu, který se vyskytuje v obalových vrstvách zrna. Po obroušení již zrno neobsahuje tanin a lze z něho mlít mouku. Agromanuál, 14(1): 78-80.

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40101 - Agriculture

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2019

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů